Koolhydraatarme frittata

Deze koolhydraatarme frittata met avocado en broccoli is super makkelijk te maken en staat binnen een handomdraai als bijgerecht op tafel. Je kunt het ook meenemen als tussendoortje naar je werk of naar school, het gerecht is namelijk zowel warm als koud erg lekker.

 

In dit koolhydraatarme frittata recept hebben we gekozen om broccoli en avocado te gebruiken. Maar je kunt de broccoli ook vervangen door wortelen, bloemkool, champignons of een andere groentesoort. Let wel op dat je geen natte groente gebruikt, hierdoor kan het recept mislukken. Naast de variatie in groente kun je ook nog variëren in kruiden. Maak het recept bijvoorbeeld eens met een Italiaanse kruidenmix of kerriekruiden. Gebruik losse droge, of verse kruiden en geen pakjes of zakjes met smaakmakers. Deze pakjes en zakjes bevatten vaak een hoop calorieën en zout. Droge en verse kruiden bevatten daarentegen vrijwel geen calorieën.

Om het recept te maken heb je een aparte bakvorm nodig die je in de Airfryer kunt zetten. Wij gebruiken deze vorm het liefst voor dit soort recepten. Voor het invetten van de bakvorm kun je bijvoorbeeld deze spray gebruiken.

 

Voordelen van eieren

Door de eieren is dit recept ook perfect als tussendoortje na het sporten. Wist je dat de dooier van de eieren vooral veel eiwit en onverzadigde vetten bevatten? Onverzadigde vetten zijn gezonde vetten. Verzadigde vetten daarentegen zijn een stuk minder gezond. Een handig ezelsbruggetje is VERzadigde vetten zijn VERkeerd. Daarnaast zijn eieren rijk aan vitamine B12 en vitamine D. Ook zijn ze een bron van vitamine A, B2, foliumzuur en mineralen als ijzer en zink. Let wel op dat je niet teveel eieren en dan vooral de eidooiers eet. Eieren zijn namelijk rijk aan cholesterol. Producten met cholesterol verhogen het risico op hart- en vaatziekten iets. Eet dus geen 6 eieren per dag, 7 dagen per week. Door het eiwit, ijzer en vitamine A, B2, B12 zijn eieren een slimme vegetarische keuze.

 

 

 

Het recept is goed voor 4 porties. De genoemde voedingswaarden zijn per portie.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
5 stuks eieren (biologisch)
60 gram zuivelspread light met bieslook
80 gram broccoli
80 gram avocado
35 gram 30+ kaas of Kees kaas Kees kaas is een kaassoort waarin minder verzadigde vetten en minder zout zit
1 teentje knoflook
2 tl paprika poeder
1 snufje peper en zeezout
Benodigdheden
Airfryer XXL - 20 minuten
bakvorm of bakaccessoire Bekijk in de webshop.
Mengkom
Garde of vork
Anti-aanbakspray voor het invetten van de bakvorm

Voedingswaarde

180 Kcal
1,4 koolhydraten
1,1 waarvan suikers
12,7 eiwitten
13,5g vetten
4,9g waarvan verzadigd

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer voor op 180 graden. Tijdens het opwarmen kun je verder gaan met bereiden van het recept.
Stap voltooid.
2.

Lekker mixen

Breek de eieren in een mengkom, voeg de zuivelspread toe en meng ze door elkaar. Snij vervolgens de broccoli en avocado in kleine stukjes en voeg deze toe aan de mengkom. Roer met een vork of garde alles door elkaar. Pers het teentje knoflook en meng deze samen met de kruiden en geraspte kaas toe aan de mix. Spray de bakvorm in met een anti-aanbakspray en giet het beslag in de bakvorm.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Zet de bakvorm 20 minuten in de Airfryer en smullen maar!
Stap voltooid.