Koolhydraatarme bloemkool nasi

Deze koolhydraatarme bloemkool nasi bevat super veel groenten omdat we geen gebruik maken van gewone rijst maar bloemkoolrijst.

Je kunt natuurlijk ook gewone rijst gebruiken maar kies wel voor zilvervliesrijst. Zilvervliesrijst bevat namelijk meer voedingsstoffen en vezels dan andere rijstsoorten. Uiteraard moet de (zilvervlies)rijst wel eerst worden gekookt. Dit doe je door de rijst met wat water in de bakaccessoires in de Aifryer 10 minuten op 200 graden te koken. Het koken van de rijst is stap 1. Daarna kun je onderstaande stappen verder volgen. Hou er wel rekening mee dat wanneer je gewone rijst gebruikt i.p.v. bloemkoolrijst de onderstaande voedingswaarden niet meer kloppen. Je kunt ook 250 gram bloemkoolrijst gebruiken en per persoon 40 tot 60 gram (onbereisd gewicht) zilvervliesrijst bereiden. Zo kun je een lekker vol bord opscheppen zonder dat je teveel koolhydraten toevoegt aan je maaltijd. Genoeg mogelijkheden met dit recept dus. Door de kipfilet is het ook nog eens een eiwitrijke maaltijd.

Makkelijk, snel en gezond

Omdat het einde van mijn zwangerschap steeds dichterbij komt en ik straks als aanstaande moeder waarschijnlijk nog minder tijd heb om uitgebreid te koken zijn we aan de slag gegaan met recepten die lekker snel op tafel staan. Een van die recepten is deze koolhydraatarme bloemkool nasi. We hebben gekozen voor voorgesneden nasi groenten maar je kunt deze natuurlijk ook zelf snijden. Net zoals de bloemkoolrijst. Deze maak je eenvoudig door bloemkoolroosjes in de keukenmachine te malen tot rijst. Ook hiervoor hebben wij voor de makkelijke kant-en-klare variant gekozen. Allemaal met de gedachten om zo snel mogelijk een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten.

 

Wist je dat wij onze nieuwste recepten ook delen op social media? Als je ons volgt ben je meteen op de hoogte bent van onze nieuwste recepten, weetjes en aanbiedingen! Je kunt ons vinden op: FacebookInstagram, PinterestYouTube

 

 

De genoemde voedingswaarden zijn per portie, voor dit recept zijn wij uitgegaan van 3 personen.

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Koolhydraatarme bloemkool nasi
Author Name
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Airfryertijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
400 gram bloemkoolrijst
450 gram nasigroenten Je kunt natuurlijk ook zelf verse groenten snijden.
350 gram kipfilet
2 el ketjap
2 el olie
20 gram nasikruiden Wij gebruikten de nasi kruiden van Verstegen.
Benodigdheden
Aifryer - 20 minuten
grillplaat voor in de Airfryer
2 mengkommen

Voedingswaarde

321 Kcal
19,1g koolhydraten
15,2g waarvan suikers
34g eiwitten
10,4g vetten
2g waarvan vers. vet

Bereidingswijze

1.

Voorbereiding

Snij de kipfilets in stukjes en meng 5 gram nasikruiden met een eetlepel olie door de kip. Plaats de grillplaat in de Airfryer en bak de kipfilet 5 minuten op 180 graden. Ondertussen kun je verder met de rest.
Stap voltooid.
2.

Lekker mengen

Meng de nasi-groenten en bloemkoolrijst door elkaar. Voeg 1 eetlepel olie + 2 eetlepels ketjap + de overgebleven nasikruiden toe en meng alles goed door elkaar. Als de kip 5 minuten in de Airfryer heeft gezeten voeg je ook de kipfilet toe aan de groentemix.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Doe alles in de Airfryer en bereidt de nasi in 15 minuten op 180 graden. En.. daarna, eet smakelijk!
Stap voltooid.