Bloemkoolpizza met geitenkaas, sjalotjes en balsamicostroop
Deze bloemkoolpizza met geitenkaas, sjalotjes en balsamico uit de Airfryer is verrukkelijk, al zeg ik het zelf. Door de bloemkoolpizza-bodem is ‘ie al gelijk een stuk gezonder dan de ‘normale pizza’ met een deegbodem. Qua pizzatoppings kun je eindeloos variëren. Ik maak altijd gebruik van de Philips Airfryer XXL, en gebruik voor het maken van deze pizza een eenvoudige pizzakit.
Dagelijks 250 gram groenten, een gezonde gewoonte
Slechts een klein gedeelte (minder dan 20%) van de volwassenen krijgt dagelijks zijn portie groenten binnen, en voor kinderen ligt dit percentage zelfs nog lager! Voor volwassenen geldt een aanbevolen hoeveelheid van 250 groenten en twee stuks (ongeveer 200 gram) fruit. Door te kiezen voor een groentepizza bodem voor je bloemkoolpizza met geitenkaas kun je toch genieten van die lekkere pizza-smaak maar krijg je stiekem veel meer groenten binnen dan dat je een “normale” pizza zou eten. Dat is makkelijke winst! En we garanderen je: deze bloemkool pizzabodem doet helemaal niets af aan de smaak. Probeer voor een aantal eetmomenten zulke handige trucjes uit om meer groenten binnen te krijgen: neem snack groenten mee voor onderweg, verwerk overgebleven stukjes groenten door je omelet, of mix ‘s ochtends een gezonde smoothie (daarin kun je ontzettend veel groenten kwijt).
Pizza, voor iedere smaak wat wils
Het is niet gek dat pizza wereldwijd een populair gerecht is, je kunt er namelijk oneindig mee variëren. Mozzarella wordt gezien als de “beste” pizzakaas, hier is serieus wetenschappelijk onderzoek naar gedaan in 2014 :-). Mozzarella blinkt in dat onderzoek uit niet alleen door de smaak, maar ook door de ‘perfecte manier van smelten’ en de interactie met de andere ingrediënten….. Nog zo’n nutteloos pizza-feitje: Wist je dat er in de USA maar liefst 350 punten per seconde worden gegeten?! Nou, daar moet ik persoonlijk niet aan denken ;-), maar op zijn tijd vind ik een pizza wel heel erg lekker. Vooral met een gezonde bodem dus. Kijk ook eens bij onze andere pizza recepten, bijvoorbeeld een Griekse vegetarisch bloemkoolpizza met spinazie en feta of een Spice bloemkoolpizza pulled chicken.
Ingrediënten
Pas portie(s) aan
1 Bloemkool pizzabodem (Magioni) Je kunt ook een ander merk kiezen | |
0.5 bakje geitenkaasbolletjes naturel (Bettinehoeve) Je kunt ook een ander merk kiezen | |
0.5 bakje tomatenpuree | |
1 grote sjalot | |
0.5 rode ui | |
1 x besprenkelen met La Place Biologische Crema di Balsamico |
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL 11 minuten | |
Koekenpan | |
Airfryer accessoire: Pizzakit |
Geef een reactie