Bloemkoolpizza met geitenkaas, sjalotjes en balsamicostroop

Deze bloemkoolpizza met geitenkaas, sjalotjes en balsamico uit de Airfryer is verrukkelijk, al zeg ik het zelf. Door de bloemkoolpizza-bodem is ‘ie al gelijk een stuk gezonder dan de ‘normale pizza’ met een deegbodem. Qua pizzatoppings kun je eindeloos variëren. Ik maak altijd gebruik van de Philips Airfryer XXL, en gebruik voor het maken van deze pizza een eenvoudige pizzakit.

Dagelijks 250 gram groenten, een gezonde gewoonte

Slechts een klein gedeelte (minder dan 20%) van de volwassenen krijgt dagelijks zijn portie groenten binnen, en voor kinderen ligt dit percentage zelfs nog lager! Voor volwassenen geldt een aanbevolen hoeveelheid van 250 groenten en twee stuks (ongeveer 200 gram) fruit. Door te kiezen voor een groentepizza bodem voor je bloemkoolpizza met geitenkaas kun je toch genieten van die lekkere pizza-smaak maar krijg je stiekem veel meer groenten binnen dan dat je een “normale” pizza zou eten. Dat is makkelijke winst! En we garanderen je: deze bloemkool pizzabodem doet helemaal niets af aan de smaak. Probeer voor een aantal eetmomenten zulke handige trucjes uit om meer groenten binnen te krijgen: neem snack groenten mee voor onderweg, verwerk overgebleven stukjes groenten door je omelet, of mix ‘s ochtends een gezonde smoothie (daarin kun je ontzettend veel groenten kwijt).

Pizza, voor iedere smaak wat wils

Het is niet gek dat pizza wereldwijd een populair gerecht is, je kunt er namelijk oneindig mee variëren. Mozzarella wordt gezien als de “beste” pizzakaas, hier is serieus wetenschappelijk onderzoek naar gedaan in 2014 :-). Mozzarella blinkt in dat onderzoek uit niet alleen door de smaak, maar ook door de ‘perfecte manier van smelten’ en de interactie met de andere ingrediënten….. Nog zo’n nutteloos pizza-feitje: Wist je dat er in de USA maar liefst 350 punten per seconde worden gegeten?! Nou, daar moet ik persoonlijk niet aan denken ;-), maar op zijn tijd vind ik een pizza wel heel erg lekker. Vooral met een gezonde bodem dus. Kijk ook eens bij onze andere pizza recepten, bijvoorbeeld een Griekse vegetarisch bloemkoolpizza met spinazie en feta of een Spice bloemkoolpizza pulled chicken.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
1 Bloemkool pizzabodem (Magioni) Je kunt ook een ander merk kiezen
0.5 bakje geitenkaasbolletjes naturel (Bettinehoeve) Je kunt ook een ander merk kiezen
0.5 bakje tomatenpuree
1 grote sjalot
0.5 rode ui
1 x besprenkelen met La Place Biologische Crema di Balsamico
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL 11 minuten
Koekenpan
Airfryer accessoire: Pizzakit

Bereidingswijze

1.

Start met de bodem

Smeer de Magioni bloemkoolpizza bodem in met een dun laagje tomatenpuree. (Let op dat je niet teveel op de randen smeert, de tomatenpuree kleurt namelijk erg snel in de Airfryer). Strooi daarna de bolletjes geitenkaas eroverheen zodat deze gelijkmatig verdeeld zijn.
Stap voltooid.
2.

We gebruiken even een koekenpan

Snij het sjalotje en de rode ui in dunne ringen, en spray je koekenpan heel dun in met Bebo Culispray. Bak vervolgens de uienringen met 3 el La Place Biologische Crema di Balsamico.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Wanneer je de uienmix kort hebt aangebakken verdeel je deze gelijkmatig over de pizzabodem. Vervolgens plaats je de pizzabodem op de Airfryer pizzakit en stel je de Airfryer in op 180 graden. Bak de pizza in 11 minuten af en smullen maar! TIP: bestrooi je pizza met een handje rucola, dat staat gezellig en is door de nootachtige smaak een lekkere toevoeging.
Stap voltooid.