Kleine bananenbroodjes

Zoete Trek

Benodigdheden

Airfryer: 160 graden, 15 min
4 kleine siliconen bakvormpjes

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 100 gram amandelmeel (of volkoren meel)
  • 1 ei
  • 150 gram magere kwark
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Aan de slag

  1. Verwarm de Airfryer op 160 graden. 
  2. Snij 1 banaan in tweeën, bewaar één helft voor de topping.  Prak 1,5 banaan.
  3. Mix de geprakte banaan met de kwark, het ei door elkaar.
  4. Meng alle droge ingrediënten in een kom en voeg het natte mengsel toe. Roer het geheel goed door en zorg dat alles goed vermengd is.
  5. Verdeel het beslag over de vier vormpjes. 
  6. Snij de halve banaan in plakjes en verdeel ze over de vier vormpjes.
  7. Plaats de vormpjes 15 minuten in de voorverwarmde Airfryer.
  8. Laat de broodjes afkoelen en smullen maar.

Wanneer je de bananenbroodjes in de koelkast bewaard blijven ze 4 dagen goed.

TIP: Heb je geen amandelmeel, vervang dit dan door ander verkoren meel. Havermout meel maak je makkelijk zelf door havermout vlokken tot fijn meel te vermalen in de keukenmachine.

  • Facebook
  • Pinterest
  • Gmail
  • Afdrukken

Pin It on Pinterest

Share This