Frisse ananascake

Zoete Trek

Benodigdheden

  • Airfryer XXL: 160 graden, 30 minuten
  • Bakvorm ± 20cm
  • Airfryer snackdeksel optioneel

Ingrediënten

  • 150 gram ananas
  • 100 gram magere kwark
  • 1 (biologisch) ei
  • 10 ml citroensap
  • 2 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder

 

Tip van Cynthia

    Je kunt de amandelmeel ook vervangen door ander meel bijvoorbeeld volkoren meel of havermoutmeel. Let op, je kunt de meel niet vervangen door kokosmeel.

    Aan de slag

    1. Snij de ananas in kleine blokjes van ±5 mm en zet het apart voor later;
    2. Meng de amandelmeel en bakpoeder in een kom;
    3. Prak de bananen tot moes en meng dit met de kwark, de citroensap en het ei in een aparte kom;
    4. Voeg de melenmix beetje bij beetje toe aan het bananen-kwark papje;
    5. Meng alles goed door elkaar zodat er een mooi egaal beslag ontstaat;
    6. Verwarm ondertussen de Airfryer op 160 graden;
    7. Voeg als laatste de stukjes ananas toe en meng alles nogmaals goed door;
    8. Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm;
    9. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem 15 minuten in de voorverwarmde Airfryer;
    10. Na 15 minuten zet je de snackdeksel boven de cake. Deze deksel zorgt ervoor dat de bovenkant van de cake niet te donker wordt;
    11. Zet de timer nogmaals 15 minuten aan; 
    12. Als de tijd verstreken is haal je de cake uit de Airfryer. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt;
    13. En… Smullen maar!
    • Facebook
    • Pinterest
    • Gmail
    • Afdrukken
    • Facebook
    • Pinterest
    • Gmail
    • Afdrukken
    Recept van: Cynthia
    FOODIE - CROSSFITTER - SPORTINSTRUCTRICE - VOEDINGSDESKUNDIGE - SPORTVOEDINGSADVISEUR - HOUDT VAN GEZOND - VIND DAT GOEDE VOEDING BIJDRAAGT AAN BETERE SPORTPRESTATIES - #FITFAM PROOF RECEPTEN ,,Mijn recepten zijn voor iedereen die de fitste versie van zichzelf wil worden. Ik ga actief op zoek naar voedingsmiddelen die smakelijk zijn maar toch in verhouding zo min mogelijk “slechte” calorieën bevatten. Gezond eten draagt bij aan de juiste energie, niet alleen tijdens dagelijkse bezigheden maar ook tijdens sporten. Met de juiste voeding herstel je sneller en worden je sportprestaties naar een hoger niveau getild. Door mijn achtergrond als voedingsdeskundige en sportvoedingsadviseur weet ik welke ingrediënten je het beste kan gebruiken om een zo gezond mogelijk recept te maken.”

    De nieuwste recepten

    Pin It on Pinterest

    Share This