Zoete ontbijt pizza

Pizza als ontbijt? Jazeker, deze zoete ontbijt pizza smaakt heerlijk en je hebt door de banaan meteen 50% van je dagelijkse fruitbehoefte binnen. Door de keuze van volkoren Libanees brood als bodem heb je ook meteen lekker veel vezels binnen wat je een lang verzadigd gevoel geeft. Voor dit recept heb ik gekozen voor deze chocolade-pinda-spread. Deze spread smaakt naar chocolade met pinda’s. Hier is een kleine hoeveelheid suikers aan toegevoegd maar bevat verder een hoop gezonde voedingsstoffen.

Uiteraard kun je dit recept ook maken tijdens de lunch of als tussendoortje. Ook zal dit recept in de smaak vallen bij kinderen. Misschien gaat de voorkeur van kinderen uit naar ongezonde Nutella maar laat ze eens deze chocolade-pinda-spread proeven. Wie weet ben je verbaasd van de smaakpapillen van je kind(eren) en willen ze niks anders meer. Het is in ieder geval veel gezonder dan een witte boterham met Nutella.

Variëren

Je kunt ook kiezen om deze zoete ontbijt pizza met 100% pindapasta te maken. Dit is nog net wat gezonder dan de chocoladespread want in 100% pindakaas zitten alleen pinda’s en verder geen andere toevoegingen. De combinatie van banaan met pindapasta is ook super lekker maar vandaag had ik zin in iets met een chocoladesmaak.

Dit recept heeft slechts drie ingrediënten. Zorg dat je de volgende keer als je boodschappen gaat doen de chocolade-pinda-spread en het volkoren Libanees brood in je winkelwagen legt. Deze ingrediënten zijn namelijk vrij lang houdbaar. Het enige wat je in huis moet halen als je dit recept gaat maken zijn de bananen.

Andere gezonde ontbijtsuggesties:
Volg ons op social media

Elke vrijdag plaatsen wij een nieuwe kookvideo op ons YouTube kanaal. Abonneer je zodat je geen video mist. Daarnaast zijn we ook te vinden op Pinterest, Instagram en Facebook. Wil je graag recepten delen met andere Airfryer fans? Wordt dan lid van onze Facebook groep.

 

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Zoete ontbijt pizza uit de Airfryer
Author Name
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Airfryertijd
Totale tijd
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
1 Libanees brood volkoren 1 brood is ± 60 gram
1 middelgrote banaan
28 gram AH Pinda hazelnoot cacao pasta Of 100% pindapasta

Voedingswaarde

407 Kcal
55,6g koolhydraten
24g waarvan suikers
11,1g eiwitten
14,5g vetten
2,4g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Pizza beleggen

Smeer het Libanees brood in met een laagje chocolade-pinda-spread of 100% pindapasta. Snij de banaan in plakjes en leg deze op de chocolade-pinda-spread.
Stap voltooid.
2.

Airfryen maar!

Leg de pizza in de Airfryer en bak hem in 5 minuten af op 160 graden. Na 5 minuten kun je aan de ontbijttafel. Eet smakelijk!
Stap voltooid.