Zoete aardappel brownies

Brownies met als hoofdingrediënt zoete aardappel, ja dat lees je goed. Deze zoete aardappel brownies hebben een heerlijke romige structuur van binnen! Door het gebruik van kokosolie en agave siroop is het geen caloriearme snack maar dat maakt het natuurlijk niet minder lekker. De combinatie van de ingrediënten in dit recept zorgt voor een flinke vulling in je maag, hierdoor heb je aan een klein stukje genoeg. Al smaakt elke hak naar meer. Voor dit recept ben ik uitgegaan van 8 porties maar je kunt er natuurlijk ook meer of minder 😉 porties uithalen. Als tussendoortje zou ik een klein stukje (1/8 deel) eten. Maar wanneer je het als ontbijt of lunch eet kun je prima een groter stuk pakken (bijv. 1/5 deel).

Extra lekker

Voeg wat stukjes pure chocolade aan deze zoete aardappel brownies toe voor een echte chocolade traktatie. Of voeg wat gehakte walnoten toe aan het beslag voordat je de brownie in de Airfryer bakt. Let wel op dat het recept meer calorieën bevat dan wanneer je de chocolade of walnoten weglaat.

Voor het maken van dit recept hebben wij gebruik gemaakt van deze bakvorm. Ideaal omdat de bodem los is en je de brownie er zo uit kunt duwen.

 

Deze zoete aardappel brownies heb ik speciaal voor Valentijnsdag gemaakt. Natuurlijk smaken ze op andere dagen in het jaar net zo lekker!

 

Volg Gezonde Airfryer Recepten op social media

Wist je dat wij onze nieuwste recepten delen op social media? Volg ons zodat je meteen op de hoogte bent van onze nieuwste recepten, weetjes en aanbiedingen! Je kunt ons vinden op: FacebookInstagram, PinterestYouTube

Heb jij dit recept gemaakt of een variatie erop? Deel het dan op social media en gebruik #GezondeAirfryerRecepten en/of tag ons @GezondeAirfryerRecepten zodat we jouw recept niet kunnen missen, wie weet zie jij jouw maaltijd dan voorbij komen op onze social media.

 

De genoemde voedingswaarden zijn per portie. Voor dit recept ben ik uitgegaan van 8 porties.

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Zoete aardappel brownies
Author Name
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Airfryertijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
350 gram zoete aardappel
110 gram volkoren meel
140 gram kokosolie
150 gram agavesiroop
50 gram ongezoete cacaopoeder
1/2 tl bakpoeder
2 stuks eieren
Benodigdheden
Airfryer - 55 minuten
Staafmixer
2 beslagkommen
Bakaccessoire Bekijk in de webshop
Bakvorm Bekijk in de webshop

Voedingswaarde

337 Kcal
31,8g koolhydraten
14,1g waarvan suikers
5,1g eiwitten
20g vetten
16,7g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Zoete aardappel koken

Schil de zoete aardappel en snij de aardappelen in blokjes van ± 2cm. Leg de aardappelstukjes in de bakaccessoire en zet ze onder water. 'Kook' de aardappelen 30 minuten op 200 graden in de Airfryer.
Stap voltooid.
2.

Ondertussen

Ondertussen kun je de droge ingrediënten in een beslagkom mixen. Daarna is het even wachten tot de aardappelen gaar zijn.
Stap voltooid.
3.

Als de Airfryer na 30 minuten piept kun je de aardappelen uit de Airfryer halen en afgieten. Doe de aardappelen in de andere beslagkom. Ondertussen kun je de kokosolie verwarmen. Doe de kokosolie in de bakaccessoire die je zojuist hebt gebruikt voor de aardappelen. Zet de bakaccessoire in de Airfryer met de temperatuur op 160 graden en zet de timer op 3 minuten. Pureer de aardappelen met de staafmixer. Als je een mooie gladde puree hebt en de kokosolie geheel gesmolten is voeg je de olie toe aan de aardappelpuree. Mix het goed door elkaar.
Stap voltooid.
4.

Lekker mengen

Daarna voeg je de agave siroop en de eieren toe. Meng alles tot een glad beslag. Als laatste voeg je de droge ingrediënten mix toe en meng je het net zolang totdat er een glad beslag ontstaat.
Stap voltooid.
5.

Afbakken

Doe de mix in de bakvorm en bak zet de brownie 25 minuten in de Airfryer op 180 graden. Wij hebben gebruik gemaakt van een spatreksel om te voorkomen dat de bovenkant te snel gaart en verbrand. De bakvorm zit namelijk vrij ver gevuld met brownie mix.
Stap voltooid.
6.

Smullen maar!

Na 25 minuten haal je de brownie uit de Airfryer en laat je hem afkoelen, zet hem ook nog een uurtje in de koelkast dan is hij het lekkerste. Daarna is het (eindelijk) SMULLEN!!!
Stap voltooid.