Yoghurtcake met blauwe bessen

Deze yoghurtcake met blauwe bessen uit de Airfryer is naast heerlijk en gezond ook nog eens super makkelijk te maken. Eet de cake als ontbijt of neem het mee als verantwoord tussendoortje als je onderweg bent.

 

Wij hebben voor deze yoghurtcake met blauwe bessen gebruik gemaakt van Griekse yoghurt met 10% vet. Je kunt het ook proberen met een Griekse yoghurt 2% vet of magere kwark. Zelf hebben we dat nog niet geprobeerd dus laat ons vooral weten hoe die smaakt. Om een gezonde cake te maken is het wel belangrijk dat je volkoren meel gebruikt en geen bloem. Met bloem gaat het recept zeker lukken maar volkoren meel bevat veel meer voedingsvezels dan bloem. Hierdoor ben je langer verzadigd en met de extra vezels maak je ook je darmen blij. Welke soort volkoren meel je gebruikt maakt niks uit. Je kunt volkoren speltmeel, volkoren tarwemeel of bijvoorbeeld volkoren roggemeel gebruiken. Wil je liever een koolhydraatarme meelsoort gebruiken, kies dan voor amandelmeel. Kokosmeel kun je niet één-op-één vervangen voor volkoren meel.

Voor het maken van dit recept hebben wij gebruik gemaakt van deze bakvorm. Ideaal omdat de bodem los is en je de cake er zo uit kunt duwen.

Variaties:

Maak de cake ook eens met frambozen, bosvruchten of aardbeien. Je kunt zowel vers fruit als diepvriesfruit gebruiken.

 

Wist je dat wij onze nieuwste recepten delen op social media? Volg ons zodat je meteen op de hoogte bent van onze nieuwste recepten, weetjes en aanbiedingen! Je kunt ons vinden op: FacebookInstagram, PinterestYouTube

Heb jij dit recept gemaakt of een variatie erop? Deel het dan op social media en gebruik #GezondeAirfryerRecepten en/of tag ons @GezondeAirfryerRecepten zodat we jouw recept niet kunnen missen, wie weet zie jij jouw maaltijd dan voorbij komen op onze social media.

 

 

De genoemde voedingswaarden zijn per portie. Wij zijn uitgegaan van 6 porties per cake.

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Yoghurtcake met blauwe bessen
Author Name
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Airfryertijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
300 gram Griekse yoghurt
170 gram volkoren meel
125 gram 100% appelmoes
1 stuks ei
1 zakje bakpoeder
150 gram blauwe bessen
Benodigheden
Airfryer - 50 minuten
Cakevorm

Voedingswaarde

196 Kcal
25,4g koolhydraten
7,2g waarvan suikers
6,6g eiwitten
6,8g vetten
3,7g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Mengen

Meng de bakpoeder door de meel. Meng in een aparte kom de yoghurt met appelmoes en het ei. Voeg de meel toe aan de yoghurtmix en meng het tot een glad geheel. Je kunt een mixer gebruiken maar je kunt het ook met de hand mengen.
Stap voltooid.
2.

Airfryen

Bekleed de bakvorm met bakpapier of spray hem in met een anti-aanbakspray. Bedek de bodem van de vorm met een laagje beslag. Voeg daarna de bosbessen toe aan de beslagkom en meng ze door het overgebleven beslag. Voeg vervolgens ook dat beslag toe aan de vorm. Zet de vorm in de Airfryer en bak de cake in 50 minuten af op 180 graden. Als er 20 minuten zijn verstreken kun je een spatdeksel over de cake plaatsen. Dit voorkomt dat de bovenkant te hard gaart in de laatste 30 minuten.
Stap voltooid.
3.

Smullen maar!

Haal na 50 minuten de cake uit de Aifryer. De cake is het lekkerste als hij koud is. Dus even geduld en dan smullen!!
Stap voltooid.