Volkoren macaroni Airfryerschotel

Deze volkoren macaroni Airfryerschotel met kipgehakt is kanshebber om favoriet te worden van het hele gezin, want hij is me om te smullen! We gebruiken in dit recept ook echt alleen de Airfryer, je hebt geen potten, pannen of fornuis nodig. We hebben voor dit recept gekozen voor een mix van Mediterraanse kruiden (rozemarijn, knoflook en basilicum) gecombineerd met een spicy pepertje (chilivlokken). Je kunt dit recept ook makkelijk omtoveren tot Mexicaanse variant bijvoorbeeld, door mais, kidneybonen en een spicy kruidenmix te gebruiken. Wij maken in dit recept gebruik van ons eigen bakaccessoire, maar je kunt ‘m natuurlijk ook in je eigen bakvorm gieten ;-).

Volkoren feiten

Je kunt altijd, dus in al je gerechten ;-), beter kiezen voor volkoren varianten. Tegenwoordig vind je steeds vaker volkoren producten in de schappen van je supermarkt. Zo zijn er tegenwoordig volkoren noodles, allerlei pasta’s en natuurlijk de ontbijtgranen. Door voor volkoren te kiezen kies je voor producten die passen in een gezond voedingspatroon. Volkoren staan niet voor niets in de Schijf van Vijf! Volkorenproducten zijn een bron van vezels, daar raak je sneller vol van én ze zijn goed voor je darmen. Dit recept is voor 3 porties, maar als jullie grote eters zijn dan kun je de hoeveelheid macaroni wat verhogen om ervoor te zorgen dat jullie wel gevuld van tafel gaan. Door te kiezen voor een maaltijd die goed verzadigd voorkom je dat je later op de avond naar (vaak ongezonde) snacks grijpt.

Lekker duurzaam ook

Kies je voor volkoren, dan maak je gelijk een duurzame keuze. En dat is wel zo mooi  meegenomen! Doordat in volkoren producten gebruik wordt gemaakt van de hele graankorrel, hoeven reststoffen niet te worden afgevoerd en is er minder CO2 uitstoot ;-).

 

Heb je zelf ook een lekker Airfryerschotel recept? Laat het ons weten via onze social media kanalen, vergeet ons dan niet te taggen @gezondeairfryerrecepten of gebruik de #gezondeairfryerrecepten tag.

FacebookInstagram & YouTube

 

Onderstaande voedingswaarden zijn per portie, waarbij we zijn uitgegaan van 3 porties.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
300gram kipgehakt
160 gram volkoren macaroni
1 rode paprika
1 rode ui
1 blik tomatenblokjes
1 teentje knoflook
0.5 el chilivlokken
0.5 el rozemarijn
0.5 el basilicum
45 gram Grana Padano
2 kleine bospeentjes
Benodigdheden
Airfryer XXL - 40 minuten
Bakaccessoire voor in de Airfryer

Voedingswaarde

412.3 Kcal
44.7 koolhydraten
10.6 waarvan suikers
37.5 eiwitten
7.6 vetten
3.5 waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Macaroni koken

Jawel, we koken de macaroni gewoon even in de Airfryer. Vul het bakaccesoire met de macaroni en warm water. Zorg dat de macaroni goed onder water staat maar je hoeft het accessoire niet tot aan de rand met water te vullen ;-). Zet vervolgens het bakaccessoire 15 minuten op 200 graden in de Airfryer.
Stap voltooid.
2.

Snijden en mixen

Snij intussen dat de macaroni in de Airfryer staat de groenten fijn. Dus de paprika, ui, wortels en de knoflook in dunne plakjes.
Stap voltooid.
3.

Kipgehakt Airfryen

Als de macaroni gaar is haal je deze eruit en vervang je de standaard bodem door de grillplaat in het mandje. Voeg het kipgehakt met de kruiden toe en Airfry dit eerst 3 minuten op 180 graden. Na 3 minuten voeg je de groenten toe en Airfry je alles. nog 12 tot 15 minuten. Check tijdens het Airfryen even of alles nog goed gaat en hussel af en toe even om.
Stap voltooid.
4.

Ovenschotel maken

Voeg eerst de macaroni in het bakaccessoire en meng dit met de tomateblokjes, voeg vervolgens het kipgehakt en de groenten toe en meng het geheel goed door. Strooi vervolgens een laagje (naar smaak) Grana Padano over het geheel en plaats de ovenschotel nog voor 10 minuten op 180 graden in de Airfryer. Daarna kunnen jullie aan tafel! Eet smakelijk
Stap voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *