Vegetarische volkoren pita pizza

5 minuten 180 graden

super easy

1

Gezond en pizza.. gaat dat wel samen hoor ik je denken… Het kan! Deze vegetarische volkoren pita pizza is super snel klaargemaakt en ook nog eens gezond.

Voor de bodem van deze pizza gebruiken we een volkoren pita. Volkoren pita’s bevatten veel meer voedingsstoffen en vezels dan de ‘normale’ witte variant. Daarnaast vullen ze veel meer waardoor je minder snel honger hebt. Tegenwoordig kun je in vrijwel elke supermarkt volkoren pita broodjes vinden. En daar ben ik heel blij mee! Standaard heb ik een pak in huis liggen. Doordat pita broodjes afbakbroodjes zijn hebben ze een lange houdbaarheidsdatum dan verse broodjes. Altijd handig om als back-up in huis te hebben.

Deze pita pizza’s zijn ook geschikt om als lunch te eten. Ze zijn namelijk net zo voedzaam als jouw normale volkoren boterham en ze hoeven maar 5 minuutjes in de Airfryer.

TIP!

Ik maakte van één pitabroodje 2 pizza’s. Dat is een dubbele pizza maar niet dubbel zoveel extra calorieën. Snij de pita doormidden en beleg elke helft apart met jouw favoriete pizza toppings. Daarnaast kun je hier in de webshop de perfecte bakplaat vinden waar precies een volkoren pita broodje inpast.

Wil je een de pizza extra gezond maken?  Maak dan tomatensaus zelf van verse tomaten. In dit recept heb ik gekozen voor vegetarische shoarma en verschillende groenten. Maar je kunt natuurlijk variëren met je eigen favoriete toppings. Beleg de pizza bijvoorbeeld stukjes courgette, broccoli, maïs, kip of tonijn etc. Ook kun je de 30+ kaas vervangen door mozzarella of geitenkaas.

Ik hou wel van een goed belegde pizza, mocht jij de toppings teveel vinden? Laat dan gewoon wat achterwege. Als je de pizza als avondeten eet en je overdag nog geen groenten hebt gegeten, maak er dan een lekkere side salade bij. Zo kom jij toch aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten per dag.

 

Heb jij een lekkere suggestie voor deze pizza? Laat het vooral aan ons weten via onze social media kanalen:

FacebookInstagram & YouTube

 

Onderstaande voedingswaarden zijn voor het hele recept (2 pizza’s)

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
1 stuks volkoren pita broodje
25 gram tomatenpuree
100 gram passata di pomodori Of maak zelf heerlijke verse tomatensaus
1/2 tl italiaanse kruiden
1 cup groenten, in stukjes gesneden Kies je eigen favoriete toppings.
10 gram 30+ kaas geraspt
30 gram vegetarische shoarma Je kunt ook een andere topping kiezen.
Benodigdheden
Aifryer - 5 minuten
Bakplaat Bekijk in de webshop.

Nutritional Information

314 Kcal
37,1g koolhydraten
10,1g waarvan suikers
19,9g eiwitten
7g vetten
3g waarvan verz. vet

Directions

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
Mark as complete
2.

Pizza beleggen

Snij de pita doormidden. Meng de passata di pomodori met tomatenpuree en Italiaanse kruiden tot een sausje. Smeer de binnenkant van de gesneden pita in met de tomatensaus. Snij de toppings in kleine stukjes en leg deze over de tomatensaus. Voeg ook de vegetarische shoarma toe. Als laatste bestrooi je de pizza met kaas.
Mark as complete
3.

Airfryen maar!

Leg de pizza op de bakplaat in de airfryer. Zet de timer op 5 minuten en dan is het... smullen maar! Eet smakelijk.
Mark as complete