Vegetarische lasagne met pompoen

Met lasagne kun je eindeloos variëren. Deze vegetarische lasagne met pompoen, geitenkaas en rode bieten is het resultaat van de suggesties die we op ons Instagram account ontvingen. Lasagne’s zijn perfect geschikt om te bereiden in de Airfyer, wij maken altijd gebruik van onze Philips Airfryer XXL. Dit recept is voor twee personen maar je zult merken dat je er ontzettend vol van raakt, door het gebruik van de geitenkaas. Het zoetje van de rode bieten maakt dit een recept wat bij velen in de smaak zal vallen. We zijn erg benieuwd naar wat jij ervan vindt!

Verse lasagnebladen of juist kiezen voor volkoren?

Wanneer je dit gerecht een nóg gezondere draai wilt geven is het beter om volkoren lasagne te gebruiken. Wanneer je hiervoor kiest raden we je wel aan om de bereidingstijd in de Airfryer te verlengen met zo’n 5 minuten, volkoren lasagne duurt iets langer in de bereiding.

Ingrediënten vervangen in het recept

Hou je niet van Parmezaanse kaas maar wel van een andere soort? Experimenteer ermee! Niets is zo leuk als om de keuken te ontdekken wat jij nu precies het lekkerst vindt. Durf te experimenteren met recepten en geef er je eigen draai aan. Het kan natuurlijk een keertje mislukken, maar de keren dat het goed uitpakt tellen zeker weten zwaarder. Let bij het vervangen ingrediënten met name op de hoeveelheid die je vervangt, ook is het goed om op de structuur te letten. Pas bijvoorbeeld op om een stevig ingrediënt te vervangen voor iets vloeibaars, daarmee vergroot je de kans dat een recept compleet anders uitpakt ;-).

Maar of je nu kiest voor een flespompoen in deze vegetarische lasagne met pompoen, of voor de bekende oranje pompoen, dat is puur een kwestie van smaak. Kruiden kunnen ook een spannende twist aan een gerecht geven, hou je bijvoorbeeld van spicy, voeg dan een heel klein beetje chilipoeder toe. Kijk uit met de uitgesproken en sterke kruiden, je wilt niet dat één smaak overheerst. Veel plezier in de keuken!

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
200 gram pompoen (in blokjes)
125 gram zachte geitenkaas
1 blik tomatenblokjes
0.5 stuk ui
1 el olijfolie
150 gram rode bieten (voorgekookt, in plakjes gesneden)
175 gram verse lasagnebladen of kies voor nog gezonder en ga voor volkoren lasagne
1 tl Pimentón dit is gerookte paprikapoeder
1 tl salieblad
naar smaak Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Airfryer XXL - 40 minuten
Bakaccessoire Bekijk in de webshop.
Een blender of staafmixer
Een (kaas) rasp

Bereidingswijze

1.

Klaar voor de start....

Neem het bakblik en voeg de stukjes pompoen, ui en 1 el olie toe. Fruit in 20 minuten op 180 graden aan in de Airfryer. Kijk tussentijds even of alles goed gaat en roer een keertje om;
Stap voltooid.
2.

Lekker mixen

Als de pompoen en ui gegaard zijn neem je ze uit de Airfryer en voeg je ze samen met de tomatenblokjes, de geitenkaas en de kruiden in de blender;
Stap voltooid.
3.

Laagjes bouwen

Meng alles goed door elkaar in de blender. Wanneer je een vloeibaar heel hebt kun je starten met het bouwen van je lasagne! Giet een klein laagje om de bodem van het bakblik te bedekken. Voeg vervolgens een laagje lasagne bladen toe en bedek met een laagje rode bieten. Bedek zo om en om met de saus, de lasagnebladen en rode bieten. Sluit af met een laagje saus en rasp wat Parmezaanse kaas over de lasagne.
Stap voltooid.
4.

Airfryen maar!

Gaar tot slot nog 20 minuten op 180 graden af. Bon appetit.
Stap voltooid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.