Vegetarische bloemkoolpizza

Deze vegetarische bloemkoolpizza maakten we met bladspinazie en feta. Met een beetje fantasie (oké… met heel veel fantasie), waan je je in Griekenland aan een pizza. Om dagelijks genoeg groenten binnen te krijgen is het een goed idee, om ook wanneer je wat minder gezond eet, te kiezen voor het verwerken van groenten in je maaltijd. Nou, met een bloemkoolpizza bodem krijg je ongemerkt al veel meer groenten binnen dan dat je voor de deeg-variant zou kiezen, en dat is ook een goede tip voor kleine kinderen ;-).

Eindeloos variëren in pizza toppings

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan op je pizza. Gebruik als basis gezeefde tomaten en voor de kaas kun je kiezen voor mozzarella. Mozzarella is in 2014, na wetenschappelijk onderzoek nog wel, verkozen tot de beste pizza kaas. Niet alleen de smaak, maar ook de textuur van mozzarella werkt goed op een pizza omdat die zich goed mengt met andere ingrediënten. Deze vegetarische bloemkoolpizza hebben we voor de variatie eens gemaakt met feta, wat eigenlijk net zo lekker is (vinden wij). Je kunt dit recept ook aankleden met ham, en in plaats van de feta wel voor mozzarella kiezen. Je hebt dan een variant die minstens net zo lekker is.

Blijf in balans

Als je ‘s avonds eens kiest voor een wat minder gezond recept, bijvoorbeeld voor een pizza. Zorg er dan voor dat je overdag maat houdt in wat je eet ;-). Dit is met name voor mensen die op hun gewicht moeten letten, zoals ik. Neem geen extra snoepjes of snacks tussendoor, drink voldoende water en kies voor een voedzaam en koolhydraat arm ontbijt en/of lunch. Zo kun je ‘s avonds extra genieten van je pizza met eventueel een klein toetje na. Als toetje neem ik zelf vaak iets met magere kwark en fruit. Toch lekker zoet en een veel gezondere keuze dan chocolademousse.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
1 Bloemkool pizzabodem (Magioni) Je kunt ook een ander merk kiezen
1pakje gezeefde tomaten
0.5 mozzarella bol
200 gram verse bladspinazie
0.5 rode ui
handje rucola
1 tl Italiaanse kruiden
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL - 13 minuten
Zeef of vergiet
Wokpan
Airfryer accessoire: Pizzakit

Bereidingswijze

1.

Start met de topping

Verwarm de Airfryer alvast op 150 graden. Roerbak de verse spinazie in de wok totdat deze gaar is, bestrooi daarna licht met een snuf peper en zout om op smaak te brengen. Doe hierna de spinazie in een zeef of vergiet zodat deze zoveel mogelijk vocht kan verliezen;
Stap voltooid.
2.

Toppings erop

Bestrijk je bloemkoolpizza bodem rijkelijk met een laagje gezeefde tomaten. Snij vervolgens de halve bol mozzarella in dunne plakken en leg deze op de pizzabodem. Bestrooi de pakken mozzarella rijkelijk met de Italiaanse kruiden. Vervolgens drapeer je de gewokte spinazie op de bodem. Snij een halve rode ui in dunne ringen en leg deze bovenop de spinazie. Brokkel de feta kaas en verdeel deze over de pizza. Strooi er naar smaak nog een snufje peper overheen.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Neem de Pizza Master Kit en leg je pizza erop. Ik heb het grillrooster er nog bovenop gelegd zodat alle ingrediënten ook echt OP je pizza blijven liggen ;-). Zet je Airfryer op 13 minuten en klaar is kees. Strooi voor het opdienen nog een handje rucola over de pizza heen. Buon Appetito!
Stap voltooid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.