Vegetarisch gevulde paprika’s

Deze vegetarisch gevulde paprika’s vullen door de combinatie van geitenkaas en zilvervliesrijst erg goed. De kikkererwten zorgen voor extra eiwitten aan het gerecht. Hierdoor is dit een perfecte vegetarische maaltijd. In de XXL Aifryer passen makkelijk vijf vegetarisch gevulde paprika’s.

 

Gezonde keuzes

Laten we beginnen met de keuze voor rijst. Wij kiezen namelijk altijd voor zilvervliesrijst. Deze rijstsoort is de meest gezonde keuze van alle rijstsoorten. Het vezeltje zit namelijk nog om de rijst heen waardoor de rijst meer vezels bevat waar je darmen erg gelukkig van worden. Daarnaast wordt het product langzamer opgenomen waardoor je er langer energie uit kunt halen en je minder snel weer honger krijgt. En ja.. ook de rijst koken wij gewoon in de Airfryer! Die koken we in deze handige bakaccessoire.

Gezonde keuze nummer 2 zijn de kikkererwten. Kikkererwten bevatten, net als de meeste andere peulvruchten, veel eiwitten. Hierdoor is het een goede keuze wanneer je een vegetarische maaltijd wilt eten zonder een kant-en-klare vleesvervanger aan je maaltijd toe te voegen. Let wel op met je portie rijst/pasta/aardappelen wat je erbij eet. Peulvruchten bevatten namelijk ook een stuk meer koolhydraten dan andere groenten. Je ruilt dus een gedeelte van je rijst/pasta/aardappelen in voor peulvruchten.

Geitenkaas is niet per definitie een gezonde keuze. De voorkeur gaat altijd uit naar de 20+ of 30+ variant. Deze varianten bevatten minder verzadigde vetten dan de 48+ kazen.

 

Tip: Serveer een heerlijke salade naast deze gevulde paprika’s. Pas wel op met de keuze voor een dressing. Kant-en-klare dressings zijn vaak erg calorierijk en niet gezond. Wil je echt op de gezonde tour maak dan deze honing-mosterd dressing eens:

  • Snufje zout en peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap

 

Ben jij onze nieuwe Airfryer-vriend(in)?

Heb je dit recept gemaakt of een lekkere variatie erop? Deel ‘m dan op social media en gebruik #GezondeAirfryerRecepten en/of tag ons @GezondeAirfryerRecepten. Zo kunnen we jouw recept niet missen. Wie weet zie je je creatie dan voorbij komen op onze social media!

Je kunt ons vinden op: FacebookInstagramPinterest & YouTube

 

Onderstaande voedingswaarden zijn per gevulde paprika. De ingrediënten zijn voor 3 gevulde paprika’s

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Vegetarisch gevulde paprika's
Author Name
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Airfryertijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
3 stuks paprika's
100 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
200 gram kikkererwten
1 stuks rode ui
125 gram geitenkaas Voor dit recept hebben wij 30+ geitenkaas gebruikt.
2 el olijfolie
1 el Ras el hanout kruiden
2 tl peterselie
Benodigdheden
Aifryer - 39 minuten
1 Mengkom
Bakaccessoire Bekijk in de webshop.
Eventueel een grillplaat Hiermee kun je de ui beter fruiten.

Voedingswaarde

438 Kcal
44,6g koolhydraten
7,2g waarvan suikers
21,9g eiwitten
16,9g vetten
7g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Rijst koken

Doe de ongekookte rijst in de bakaccessoire en zorg dat de rijst ondergedompeld is in water. Voeg de helft van de kruiden toe. Zet de rijst 15 minuten op 200 graden in de Airfryer. Giet het water af als de rijst gaar is.
Stap voltooid.
2.

Paprika's voorverwarmen

Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijders. Smeer de buitenkant van de paprika's in met wat olie. Dit zorgt ervoor dat de paprika mooi van kleur blijft. Versnipper de ui en spray ze licht in met wat olie. Zet de paprika's op hun kop op de grillplaat (als je deze hebt) of zet ze in de frituurmand. Voeg ook de versnipperde ui toe. De paprika's en de ui gaan voor 8 minuten op 140 graden de Airfryer in.
Stap voltooid.
3.

Lekker mengen

Ondertussen kunnen we verder met de vulling. Spoel de kikkererwten schoon met water en doe ze samen met de zilvervliesrijst in een mengkom. Voeg ook de kruiden en overgebleven olie toe en breek de geitenkaas in kleine stukjes. Door de warmte van de rijst zal de geitenkaas makkelijk mengen met de rest. Als de timer van de Aifryer gaat voeg je ook de ui toe.
Stap voltooid.
4.

Airfryen maar

Vul de paprika's met de vulling. Stamp de vulling goed aan zodat er lekker veel in de paprika past. Zet de paprika's in de frituurmand en bak ze in 16 minuten op 160 graden af. Daarna is het SMULLEN MAAR!
Stap voltooid.