Quinoa salade met diamanthaas

Deze quinoa salade met diamanthaas is licht verteerbaar, zit boordevol groenten en is echt een van onze favorieten. We maakten deze salade voor het eerst in samenwerking met de Philips Airfryer chef maar we hebben ‘m sindsdien nog erg vaak gegeten. De lauw warme salade doet het goed op warme zomeravonden en je kunt ‘m dus ineens voor 3-4 personen maken.

Airfryen voor meerdere personen

Er zijn recepten die je voor 3-4 personen kunt maken, maar Airfryen in onze Philips Airfryer XXL doen wij eigenlijk vaak maar voor 2 personen, wanneer het gaat om een volledige maaltijd. Bijgerechten, zoals bijvoorbeeld frietjes, kunnen wel ineens voor meerdere personen (als het goed is ;-))

Vegetarische variant

Ook als je geen vlees eet is dit een heerlijk gerecht. Je kunt de diamanthaas vervangen door bijvoorbeeld linzen of kikkererwten.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
300 gram rode quinoa
1 bouillonblokje (groente)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 kleine broccoli
2 diamanthazen (± 400 gram)
1 bakje champignons
3 el archideolie
1 el walnootolie
1 el soja saus (Kikoman)
1 el teriyakisaus
1 teentje knoflook
snuf zwarte peper
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL - 30 minuten
Grillvorm voor je Airfryermandje
Bakaccessoire

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Neem je bakaccessoire en vul deze met 300 gram quinoa, en vul af met gekookt bouillonwater zodat alle quinoa 'onder water' staat. Zet vervolgens je bakaccessoire 15 minuten op 200 graden in je Airfryer.
Stap voltooid.
2.

Snijden en mixen

Intussen dat je quinoa gaar wordt snij je alle groenten. Snij de rode en gele paprika in ongeveer gelijke blokjes van 1 cm, de broccoli in hele kleine roosjes en zorg dat die ook ongeveer even groot zijn. Borstel de champignons schoon met een zachte borstel en halveer. Mix vervolgens alle groenten in een bowl, voeg 3 el archideolie en husselen maar!
Stap voltooid.
3.

Vlees bereiden

Snij de diamanthaas in gelijke stukken van ongeveer 2 cm en hussel de stukken door elkaar met 1 el walnootolie, 1 el sojasaus, 1 el teriyakisaus, een geperst teentje knoflook en wat zwarte peper.
Stap voltooid.
4.

Quinoa klaar

Wanneer de quinoa al het water helemaal heeft opgenomen haal je de bakaccessoire uit de Airfryer en zet je deze even op een vuurvaste plaat om af te koelen.
Stap voltooid.
5.

Grillen

Doe nu de grillvorm in het mandje van je Aifryer en vul het mandje helemaal met alle gesneden groenten. Over de groenten heen leg je vervolgens het vlees. Zet de mand terug in je Airfryer en gaar 15 minuten op 180 graden.
Stap voltooid.
6.

Aan tafel!

Na 15 minuten haal je de groenten en het vlees uit je Airfryer en laat je alles even afkoelen in een bowl. Hussel vervolgens de groenten, het vlees en de quinoa door elkaar. Met een beetje bieslook eroverheen ben je klaar.... Eet smakelijk!
Stap voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *