Krokante pompoen

Deze krokante pompoen plakken zijn perfect als gezonde snack. Je kunt ze namelijk warm of koud eten, hierdoor kun je ze meteen eten als ze uit de Airfryer komen of meenemen als snack naar je werk of school. Onze voorkeur gaat uit naar warme krokante pompoen. Je kunt de pompoen plakken natuurlijk ook als bijgerecht van je avondmaaltijd eten. Bereid een lekker stukje kip en kook wat bonen of zilvervliesrijst voor een complete en voedzame maaltijd.

 

De paneermeel in combinatie met de parmezaanse kaas zorgt voor een heerlijk krokant korstje. In dit recept hebben wij (bijna zoals altijd) gekozen voor volkoren producten. Heb je geen volkoren beschuiten of volkoren paneermeel in huis kun je het recept ook maken met witte (standaard) beschuiten of witte paneermeel alleen mis je dan een hoop gezonde voedingsstoffen die de volkoren varianten wel bevatten.

Bij dit recept kun je ook een gezonde knoflooksaus maken. Dit is erg makkelijk te bereiden. pers een half teentje knoflook uit en meng dit met 100ml Griekse yoghurt en 1 tl oregano. Voilà je gezonde knoflooksaus is klaar. Je kunt de krokante pompoen plakken lekker in de knoflooksaus dippen, dit geeft een frisse smaak aan het gerecht. Maar ook zonder saus is dit een heerlijk gerecht.

 

Voor het bereiden van dit recept hebben wij gebruik gemaakt van een grillrekje. Hierdoor hebben we een extra ‘verdieping’ gecreëerd zodat we extra veel pompoen tegelijk konden bereiden. Wil je één portie maken? Halveer dan gewoon de ingrediënten. De bereidingswijze blijft verder hetzelfde.

 

Bewaaradvies (onbereide) pompoen:

Omdat je voor dit recept een halve pompoen gebruikt is het ook wel handig om te weten wat je met de andere helft kunt doen. Pompoen kun je buiten de koelkast op een droge donkere plek makkelijk twee maanden bewaren. Is de pompoen gesneden zoals in dit geval? Dan kun je hem nog een dag in de koelkast bewaren. Je kunt de pompoen kun je ook heel makkelijk (in blokjes) invriezen. Zorg wel dat je ze eerst blancheert (3 minuten koken en 1 min afkoelen met koud water) alvorens je ze invriest.

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwste recepten en volg ons op social media

FacebookInstagram & YouTube

 

Dit recept is voor 2 personen. Onderstaande voedingswaarden zijn per persoon.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
1/2 flespompoen
25 gram volkoren paneermeel of 3 volkoren beschuiten
50 gram parmazaanse kaas (geraspt)
1 tl Italiaanse kruiden
1,5 el olijfolie
Benodigdheden
Airfryer - 15 minuten
2 Schaaltjes
Optioneel: een grillrekje Door het gebruik van een grillrekje kun je extra veel pompoen tegelijk bereiden.
Kwastje voor het insmeren van de pompoen met olie.

Voedingswaarde

256g Kcal
15,4g koolhydraten
6,1 waarvan suikers
13,9g eiwitten
15,1g vetten
5,9g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Dit recept is super makkelijk te bereiden. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden, ondertussen gaan we verder met het bereiden van de plakken.
Stap voltooid.
2.

Bereiden

Meng in een schaaltje de paneermeel, kruiden en parmezaanse kaas. Gebruik je beschuit voor dit recept? Verkruimel deze dan fijn en meng het met de kruiden en parmezaanse kaas. Snij de pompoen in plakken van ±1 cm dik. Smeer de plakken in met olie en bestrooi ze met de kaasmix.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Leg de plakken naast elkaar in de Airfryer. Heb je een grillrekje? Plaats deze dan op de eerste laag pompoen plakken. En beleg het rekje vervolgens met nog een laag pompoen plakken. Zet de timer op 15 minuten en smullen maar!
Stap voltooid.