Havermout pindakaas koeken

12 minuten

super easy

4

Deze havermout pindakaas koeken uit de Airfryer zijn zo gezond dat je ze zelfs als ontbijt kunt eten. Ze zijn gemaakt met slechts drie ingrediënten, namelijk havermout, 100% pindakaas en banaan. Het recept is zo makkelijk dat de voorbereidingen binnen 5 minuten zijn gedaan.

100% Pindakaas

Dit is een pindakaas waar alleen pinda’s inzitten. Anders dan de standaard pindakaas die wij kennen waar een hoop extra ingrediënten aan zijn toegevoegd. Die toegevoegde ingrediënten zijn vaak helemaal niet gezond. In 100% pindakaas zitten alleen pinda’s. Tegenwoordig heeft bijna elke supermarkt ook een huismerk 100% pindakaas in het assortiment, super handig toch! Wist je dat je 100% pindakaas ook heel makkelijk zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt zijn (ongezouten) pinda’s en een keukenmachine. Doe de pinda’s in de machine en wacht net zo lang totdat er pindakaas ontstaat. Pinda’s (en 100% pindakaas dus) bevatten veel vetten maar dit zijn bijna allemaal gezonde vetten.

Havermout

Havermout bevat veel complexe koolhydraten, deze koolhydraten worden langzaam door het lichaam opgenomen. Samen met de vezels zorgt dit ervoor dat je lang verzadigd bent. Hierdoor heb je minder snel honger en grijp je minder snel naar ongezonde tussendoortjes. Wil je dit recept glutenvrij maken? Gebruik dat glutenvrije havermout of amandelmeel.

Banaan

De banaan in dit recept zorgt voor de binding. Hierdoor heb je geen eieren nodig wat dit gerecht ook geschikt maakt voor vegans. Banaan bevat veel gezonde vitamines. De, van nature aanwezige, suikers in de banaan geeft deze havermout pindakaas koeken een heerlijk zoete smaak mee.

 

Lekker variëren

Met deze koeken kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld kleine stukjes 70% pure chocolade, rozijntjes, noten of stukjes appel toe. De pindakaas kun je ook vervangen door 100% amandelpasta of een andere 100% notenpasta. Probeer zeker ook eens deze havermoutrepen.

 

Heb jij een lekkere suggestie voor deze koeken? Laat het vooral aan ons weten via onze social media kanalen:

FacebookInstagram & YouTube

 

Onderstaande voedingswaarden zijn per koek (=1/4 van het totale recept)

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
50 gram havermout
35 gram 100% pindakaas Deze pindakaas bevat naast pinda's geen extra toevoegingen.
100 gram banaan ±1 Kleine banaan.
Benodigdheden
Airfryer XL of XXL - 12 minuten
Vel bakpapier
1 Mengkom of schaaltje

Voedingswaarde

124 Kcal
13,9g koolhydraten
4,5g waarvan suikers
4,2g eiwitten
5,3g vetten
0,9g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden.
Stap voltooid.
2.

Lekker mengen

Prak de banaan en doe deze samen met de pindakaas in een mengkom of schaaltje. Meng de banaan en pindakaas goed door elkaar. Voeg de havermout toe en meng nogmaals. Verdeel 4 porties over het vel bakpapier en maak er mooie ronde plakken van.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Leg de koeken in het frituurmandje van de Airfryer en zet de timer op 12 minuten. Na 12 minuten haal je de koeken uit de Aifryer. Even wachten tot ze zijn afgekoeld en smullen maar!
Stap voltooid.