Havermout ontbijtcake

Met deze havermout ontbijtcake start je jouw dag gegarandeerd goed. Havermout bevat namelijk veel vezels waardoor je met een goed vol gevoel de dag begint.

 

De bereiding van dit recept is super makkelijk en super snel gedaan. Tip: Als de havermout ontbijtcake in de Airfryer staat kun je ondertussen mooi zelf douchen. Dan kun je meteen aan de ontbijttafel als je uit de douche komt. Natuurlijk kun je deze havermoutcake ook prima als tussendoortje of tijdens de lunch eten. Dit recept is goed voor 5 porties, je kunt er dus je hele werkweek van ontbijten. Daarnaast kun je het prima invriezen. Haal een portie de avond van te voren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.

 

De bananen in dit recept zorgen voor een lekkere zoete smaak en zorgen samen met het ei voor de binding. Mocht je geen fan zijn van bananen kun je de bananen ook vervangen door 100% appelmoes. Gebruik 250 gram 100% appelmoes en verminder de melk naar 150ml in plaats van 250ml.

 

Nog meer variaties:

Week wat rozijntjes in lauwwarm water en voeg deze aan de havermout mix toe voordat hij in de Airfryer gaat. De rozijnen geven een extra zoete smaak aan het gerecht. Wil je wat gezonde vetten toevoegen aan het recept? Hak dan gewoon wat nootjes grof en voeg deze toe. Daarnaast kun je de Havermout ontbijtcake ook besmeren met een laagje 100% pindakaas. De pindakaas smeer je natuurlijk pas op de cake als hij afgekoeld is na het afbakken.

 

Handige hulpjes:

Voor dit recept maken wij gebruik van deze deze bakaccessoire. Deze vorm heeft een handige hendel waardoor je de bak gemakkelijk uit de Airfryer kan pakken. Ook deze maatlepels zijn super handig om de juiste hoeveelheid van de ingrediΓ«nten af te meten. Die we ook te koop hebben als set samen met maatcups.

 

Volg ons op social media:

 

Dit recept is goed voor 5 porties. De genoemde voedingswaarden zijn per portie.

Geen recensies

IngrediΓ«nten

Pas portie(s) aan
200 gram havermoutvlokken
250 ml halfvolle melk
2 stuks bananen
1 stuks ei
1 tl bakpoeder
2 tl kaneelpoeder
1 snufje (zee)zout
Benodigdheden
Airfryer - 25 minuten
Bakpapier
Bakaccessoire

Voedingswaarde

266 Kcal
46,7g koolhydraten
11,2g waarvan suikers
8,9g eiwitten
4,8g vetten
1,36g waarvan vers. vet

Bereidingswijze

1.

Lekker mixen

Pureer of prak de bananen. Kluts het eitje door de melk en meng dit vervolgens door de gepureerde bananen. In een aparte kom meng je de kaneel, bakpoeder en zout door de havermoutvlokken. Na het mengen voeg je de havermout toe aan het bananenmengsel. En roer je alles goed doorelkaar.
Stap voltooid.
2.

Airfyen maar

Bekleed de bakaccessoire met bakpapier en giet het beslag in de vorm. Zet de Airfryer op 180 graden en bak de ontbijtcake in 25 minuten gaar.
Stap voltooid.
3.

Smullen maar!

Nadat de tijd verstreken is laat je de ontbijtcake even afkoelen alvorens je hem uit de bakaccessoire haalt. Verdeel daarna in porties en dan is het smullen maar!
Stap voltooid.