Hartige taart van tomaten en courgettini

Hartige taart van tomaten en courgettini is altijd handig voor feestjes of wanneer je een borrel geeft. Je kunt ‘m namelijk van tevoren al maken, zo sta je niet onnodig lang in de keuken als je gasten er al zijn. Je kunt de walnoot ricotta pesto in dit gerecht vervangen door groene of rode pesto, zo krijg je een heel ander, maar net zo lekker gerecht!

Quiches en feestjes, een gouden combinatie

Gezonde snacks serveren tijdens een feestje is misschien niet je eerste gedachte. Toch kan het leuk zijn je gasten te verrassen met een gezonde variant op de alom bekende en enigszins standaard bitterbal. Quiches lenen zich perfect voor feestjes, je kunt er lekker veel gezonde ingrediënten in kwijt én je kunt ze van tevoren bereiden. Dat betekent dat jij je een avond gewoon lekker tussen de gasten kunt mixen. Deze hartige taart van tomaten en courgettini snij je in blokjes voor het serveren, gezellig prikkertje erin en voila.

 

 

Samenvatting
Receptnaam
Hartige taart van tomaten en courgettini
Author Name
Gepubliceerd op
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
3 stuks Roma tomaten
1 kleine courgette
4 plakjes bladerdeeg
1 ei
50 gram 30+ kaas (geraspt)
10 blaadjes basilicum
2 tl walnoot ricotta pesto
snuf zwarte peper
snuf zout
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL - 35 minuten
Airfryer XXL pizzakit
Een bakblik of ovenvaste schaal die in de XXL past
Philips Spiralizer (of spiraalsnijder)
Beslag of mengkom

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Haal alvast vier plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
Stap voltooid.
2.

Wassen, snijden, choppen...

Was en snij de tomaten in stukjes en doe ik in de beslagkom. Was de courgette, haal de uiteinden ervan af en snij 'm doormidden. Haal vervolgens de twee helften van de courgette door de Philips Spiralizer (of spiraalsnijder) zodat je dunne slierten krijgt. Als je geen spiraalsnijder hebt kun je de courgette ook in kleine blokjes snijden.
Stap voltooid.
3.

In de mix

Voeg de courgette toe aan de mengkom en meng nu alle groenten met 2 tl walnoot ricotta pesto door elkaar. Snij de basilicum in dunne slierten en meng ook goed door. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper.
Stap voltooid.
4.

Taart bouwen

Leg de vier plakken bladerdeeg als een vierkant en duw de uiteindjes wat aan zodat er één groot oppervlakte ontstaat. Spray het bakblik of de ovenschaal in met wat bakspray en leg vervolgens het deegvel geheel over de vorm. Zorg dat de randen bedekt zijn.
Stap voltooid.
5.

Airfryen maar!

Voeg het tomaten-courgette mengsel in het bakblik. Kluts een ei en giet langzaam over het geheel. Zet je taart vervolgens 20 minuten op 160 graden in de Airfryer. Na 20 minuten garneer je de taart af met een handje geraspte kaas, laat de taart vervolgens nog 20 minuten op 150 graden afgaren.
Stap voltooid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.