Hartige pompoentaart

Hartige pompoentaart is zo’n gerecht dat je waarschijnlijk vaker gaat maken. De bereidingstijd is relatief kort, je kunt de taart van tevoren maken en daar proef je aan tafel helemaal niets van! Met dit gerecht krijg je al bijna je hele portie groente voor een dag binnen, voeg er nog een lekker uitgebreide salade aan toe met bijvoorbeeld veel tomaten, paprika en komkommer en je hebt een vitaminebommetje te pakken.

Pompoen schillen, wat een werk!

Tjsa, dat is een veelgehoorde opmerking. Je kunt natuurlijk altijd voor de geschilde en gesneden variant uit de supermarkt kiezen ;-). Maar als je zelf aan de slag gaat dan is een pompoen schillen eigenlijk een heel rustgevend werkje. Je hoeft de pompoen trouwens niet per se te schillen, de schil wordt na garing namelijk altijd zacht. Toch zijn de pompoensoorten met een dunnere schil (bijvoorbeeld de flespompoen) hiervoor beter geschikt dan de oranje pompen. Voor deze hartige pompoentaart hebben we de pompoen wel geschild. Dat hebben we als volgt gedaan:

  1. Snij de pompoen van de bol tot de steel aan de onderkant door de helft. Zorg ervoor dat je dit op een schoon en droog oppervlakte doet (eventueel met een theedoek ertussen) zodat de pompoen niet wegschiet als je er net je mes in zet;
  2. Schaap vervolgens met de bolling van een lepel de pitten en de vlezige, dradige massa weg. Maak vervolgens halve maantjes, net als bijvoorbeeld bij een meloen;
  3. Schil de pompoen vervolgens per partje. Je kunt een dunschiller gebruiken, maar wij adviseren liever gewoon een scherp mes. Met een dunschiller wil je nog wel eens uitschieten;
  4. Snij tenslotte de halve maan partjes in blokjes en klaar is kees.
Pompoenen doen niet zo moeilijk

Je kunt met de oranje herfstgroente werkelijk alle kanten op. Je kunt pompoen koken, roosteren, grillen, bakken en dus Airfryen ;-).

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
400 gram pompoen (in blokjes)
100 gram of witte kaas
1.5 rode uit
3el Philadelphia light
2 eieren
handje walnoten
4 plakken bladerdeeg
1 el Italiaanse kruiden
snuf peper en zout
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL - 50 minuten
Bakaccessoire
Een mengkom

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer op 180 graden. Vul het bakblik met de pompoenblokjes, 1 el olie en zet ze 10 minuten in de Airfryer.
Stap voltooid.
2.

Voorbereiden

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg 4 plakken los op je aanrecht zodat ze kunnen ontdooien. Snipper intussen de rode ui en snij de feta (of witte kaas) in kleine stukjes.
Stap voltooid.
3.

Mixen

Meng nu alle ingrediënten (ui, feta) en bestrooi met Italiaanse kruiden en breng op smaak met een snuf peper en zout. Kluts twee eieren en voeg toe aan het mengsel. Haal vervolgens de pompoen uit de Airfryer en laat ze even afkoelen, zet de temperatuur terug naar 160 graden.
Stap voltooid.
4.

Taart bouwen

Leg de vier plakken bladerdeeg in een vierkant en duw de randjes een klein beetje over elkaar. Spray het bakblik in met een bakspray of gebruik een beetje olie. Drapeer vervolgens de bladerdeeg over de bodem en over de randen. Voeg de afgekoelde pompoenblokjes toe aan het mengsel van feta, ei en kruiden en roer goed om. Giet het volledige mengsel vervolgens in de bakvorm en vouw de randjes bladerdeeg die over de rand vallen mooi terug.
Stap voltooid.
5.

Airfryen maar!

Gaar de taart nu in 40 minuten op 160 graden af. Eet smakelijk!
Stap voltooid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.