Goedgevulde appeltaart

25 minuten

medium

6

Deze goedgevulde appeltaart is de perfecte traktatie als je visite krijgt maar je kunt hem natuurlijk ook zelf helemaal oppeuzelen. Deze taart is zo gezond dat je hem zelfs als ontbijt kunt eten, wat is nu beter dan de dag starten met een lekker stukje appeltaart. Het recept is goed voor zes porties maar wij snappen het helemaal als je er vier porties van maakt.

De Grannie Smith appel zorgt voor een heerlijk zuurtje aan de taart. Als variatie kun je ook wat gewelde rozijnen toevoegen. Voor het wellen, leg de rozijnen 10 minuten in lauwwarm water. Hierdoor blijven ze zacht tijdens het verwarmen in de Airfryer.

Voor dit recept gebruiken we volkoren meel. Je kunt ook bloem gebruiken maar volkoren meel bevat veel meer gezonde ….. Daardoor is de keuze om meel te gebruiken een veel gezondere keuze dan het gebruik van bloem.  Merk je bij de bereiding van het deeg dat het deeg te droog is voeg dan een klein beetje water toe. Als je teveel water hebt toegevoegd en het deeg te nat is kun je een beetje extra meel toevoegen.

Ook hebben we in plaats van suiker erythritol gebruikt gebruikt. Het voordeel van erythritol is dat het geen invloed heeft op de bloedsuikerspiegel maar de taart wel een lekkere zoetheid meegeeft. Heb je geen erythritol in huis en wil je de taart echt graag meteen maken? Dan kun je ook gewone suiker gebruiken. Voor de bruine erythritol gebruik je bruine suiker en voor de witte erythritol gebruik je witte suiker. De calorieën en het suikergehalte zal per portie een stuk hoger zijn dan wanneer je erythritol gebruikt. Hier kun je erythritol bestellen.

Gebruik deze handige luxe quichevorm voor het maken van deze goedgevulde appeltaart. Door de losse bodem kun je de taart makkelijk uit de vorm halen en de geribbelde rand geeft een leuk effect aan de taart.

 

Dit recept is goed voor 6 punten taart. De onderstaande voedingswaarden zijn per punt taart.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
1 stuks Granny Smith appel
1 stuks rode appel
1 el kaneel
1/3 cup erythritol wit 30 gram
1/3 cup erythritol bruin 30 gram
1 el appelazijn
1 cup volkoren meel 100 gram
1 snufje zout
1 el erythritol wit
50 gram ghee geklaarde boter
3-6 el koud water
1 beetje olie voor het bestrijken van de taart
Benodigdheden
Airfryer XL of XXL
Luxe quichevorm
Deegroller
Anti aanbakspray Bijvoorbeeld Dr. Oetker bakspray
2 Mengkommen

Voedingswaarde

163 Kcal
16 koolhydraten
4,8 waarvan suikers
2,3 eiwitten
9 vetten
5,3 waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer voor op 175 graden.
Stap voltooid.
2.

Deeg maken

Doe de meel, het zout, de eetlepel erythitol, de ghee en het water in een mengkom en kneed het tot een deegbol. Als het deeg te droog is voeg je een klein beetje water toe. Als het deeg te nat is kun je een klein beetje meel toevoegen. Verdeel de deegbal in 2 stukken. Bestrooi het aanrecht met wat meel en rol 1 deegbol uit tot een grootte waarmee je de gehele quichevorm kunt bedekken. Snij het deeg wat over de rand valt eraf door met je vingen het deeg op de rand af te drukken. Rol ook de tweede deegbal uit en bewaar hem. Hiermee kleed je de taart straks af.
Stap voltooid.
3.

Vulling maken

Snij de appels in hele kleine blokjes. Je kunt de appels van te voren afschillen als je dat lekkerder vindt. Doe de stukjes appel in een mengkom en voeg de de kaneel, 1/3 cup witte en 1/3 cup bruine erythitol toe. Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de eetlepel appelazijn toe. Meng alles nogmaals door elkaar.
Stap voltooid.
4.

Taart vullen

Schep de vulling in de zojuist met deeg bekleedde quichevorm. Het overgebleven vocht wat in de mengkom achterblijft hoef je niet in de taart te gieten. Plaatst de tweede plak deeg over de taart en druk de randen weer af met je vinger. Bestrijk de taart met wat olie.
Stap voltooid.
5.

Airfryen maar!

Plaats de taart voor 25 minuten in de Airfryer. Laat hem vervolgens helemaal afkoelen en daarna is het smullen maar!
Stap voltooid.