Gevulde portobello met kipfilet

Deze gevulde portobello met kipfilet en zachte geitenkaas uit de Airfryer is een heerlijk bijgerecht. Je maakt ‘m eenvoudige vegetarisch door de kipfilet gewoon weg te laten ;-). Gevulde portobello’s zien er altijd feestelijk uit op tafel en je kunt er in feite alle kanten mee uit.

Gevulde portobello’s

Deze gevulde portobello met kipfilet is heerlijk als bijgerecht, maar ook als licht hoofdgerecht is dit recept een aanrader. Lekker met een goed gevulde salade ernaast steel je de show.

Portobello, huh?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet weet wat een portobello is. Geen probleem, we leggen het je even uit. Een portobello is een reus van een paddenstoel en familie van de welbekende witte champignon. Net als de champignon kun je portobello’s het hele jaar door kopen. Een portobello kan wel 12 centimeter worden! Wat dus heel handig is als je ‘m wilt vullen. Een portobello heeft een vleesachtige structuur, het is onder vegetariërs dan ook echt een aanrader. Je ziet ook weleens dat de portobello het vlees vervangt in een hamburger, misschien een ideetje voor een ander recept!

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
2 portobello's
4 cherry tomaatjes
1 kipfilet
2 el rozemarijn
1 teentje knoflook
50 gram zachte geitenkaas
bakspray
Benodigdheden
Airfryer XXL - 20 minuten

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Spray de kipfilet een klein beetje in met wat bakspray en gaar deze al even 10 minuten op 180 graden voor.
Stap voltooid.
2.

Snijden en mixen

Dit is echt een heel simpel recept (dat is ook weleens fijn ;-)). Want je mengt nu de gehalveerde tomaatjes, met een geperst knoflookteentje en de 2 el rozemarijn met een klein spraytje bakspray.
Stap voltooid.
3.

Even wachten

Haal na 10 minuten de kipfilet uit de Airfryer, laat 'm even afkoelen en snij vervolgens in reepjes. Snij de steeltjes uit de portobello's zodat je ze kunt vullen met het tomatenmengsel.
Stap voltooid.
4.

Airfryen maar!

Verdeel vervolgens wat reepjes kipfilet over het tomatenmengsel, dek af met wat geitenkaas en gaar de portobello's nog 10 minuten op 180 graden in de Airfryer. Bon appetit!
Stap voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *