Frisse ananascake

Deze frisse ananascake uit de Aifryer zit bordevol vitamines. Hierdoor is het een heerlijk gezond tussendoortje. Door het gebruik van amandelmeel is deze cake ook perfect voor mensen met een glutenallergie. Heb je geen amandelmeel (en geen glutenallergie), dan kun je de amandelmeel ook vervangen door een andere meel. Denk bijvoorbeeld aan volkoren tarwemeel. Let altijd goed op dat je een meel pakt en geen bloem. Meel is volkoren, waarbij de vezels nog in het product zitten. Deze vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Bij het maken van bloem zijn daarentegen de vezels uit het product gefilterd waardoor enkel het witte product zonder vezels achterblijft. Heb je geen meel in huis maar wel een pak havermout? Doe dan de havermout in de keukenmachine, zet hem aan en wacht tot alles gemalen is. Nu heb je zelf een volkoren meel gemaakt.

 

Als je kijkt naar de voedingswaarden van deze cake zie je dat er best wat suikers inzitten. Deze suikers komen bijna allemaal uit het fruit. Als je een portie van deze cake eet heb je dus meteen een portie fruit op. Ook zitten er vrij veel vetten in deze cake, maar dit zijn bijna allemaal gezonde vetten (onverzadigde vetten) die uit de amandelmeel komen. Amandelmeel wordt gemaakt van gemalen amandelen. Noten, en dus ook amandelen, verlagen het LDL-cholesterol,ย wat helpt om je bloedvaten gezond te houden. Daarnaast leveren noten naast de gezonde vetten ook de gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer op.

 

Deze frisse ananascake hebben wij gemaakt inย deze bakvorm. Het handige aan deze vorm is dat de bodem loszit waardoor je de cake makkelijk uit de vorm kunt halen. Voor het invetten van de bakvorm kun je bijvoorbeeld deze spray gebruiken.

 

Eindeloos variรซren

Met dit recept kun je eindeloos variรซren. Vervang de stukjes ananas bijvoorbeeld door bosbessen of frambozen. De bereiding blijft hetzelfde. Je kunt de frambozen en bosbessen meteen gebruiken, je hoeft ze namelijk niet te klein te snijden zoals de ananas.

 

Het recept is goed voor 6 punten cake. De voedingswaarden zijn per punt cake.

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
150 gram ananas
100 gram magere kwark naturel
1 stuks ei (biologisch)
3 tl citroensap
2 stuks bananen
150 gram amandelmeel
1 tl bakpoeder
Benodigheden
Aifryer - 30 minuten
Keukenmachine of mixer en beslagkom
Bakvorm 17 cm
Spatdeksel die geschikt is voor de Airfryer (optioneel)

Nutritional Information

230 Kcal
15,3g koolhydraten
17,1g waarvan suikers
9,8g eiwitten
17,4g vetten
1g verzadigd vet

Directions

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer voor op 160 graden. Ondertussen kun je verder gaan met het maken van het beslag.
Mark as complete
2.

Lekker mixen

Snij de ananas in kleine blokjes van ongeveer een halve cm en zet ze apart voor later. Meng de amandelmeel samen met de bakpoeder in een aparte kom. Prak de bananen tot moes en voeg deze samen met de kwark, citroensap en het ei toe aan de keukenmachine (of beslagkom). Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgende de meel toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. De keukenmachine (of mixer) kan uit zodra er een glad beslag is ontstaan. Voeg als laatste de stukjes ananas toe en meng ze met een lepel door het beslag. Vet vervolgens de bakvorm in met een anti-aanbakspray en giet het beslag in de vorm.
Mark as complete
3.

Airfryen maar!

Zet de cakevorm in de Airfryer en zet de timer op 15 minuten. Na 15 minuten zet je de spatdeksel over de cakevorm en zet je de Airfryer nogmaals 15 minuten aan. En dan, als de tijd verstreken is en de cake is afgekoeld is het smullen maar!
Mark as complete