Frambozen muffins voor je Valentijn

Frambozen muffins voor je Valentijn kunnen natuurlijk op iedere andere dag van het jaar ;-). Maar wanneer je de muffin in een hartjesvorm giet heb je een romantisch en gezond ontbijtje voor je lief. En we weten allemaal dat liefde door de maag gaat, dus dit recept wil je wel even onthouden! Door gebruik te maken van alleen maar gezonde ingrediënten hoef je niet bang te zijn de dag te beginnen met een “sugar kick“, dit recept past uitstekend in een gezond en evenwichtig leefpatroon.

Ander fruit gebruiken

Je kunt voor dit recept natuurlijk ook ander rood fruit gebruiken. Kies bijvoorbeeld eens voor een rood fruit mix, of voor blauwe bessen. Je maakt dan geen frambozen muffins maar een andere variant, lekker voor de afwisseling!

Volkoren speltmeel, een gezonde keuze

We maken in dit recept gebruik van volkoren speltmeel. Volkoren speltmeel bevat veel gezonde voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Als je genoeg kiest voor volkoren producten, dan verlaag je het risico op bepaalde hartziekten en diabetes type 2. Dus voor iedereen die zijn of haar lief zo lang en gezond mogelijk bij zich wil houden is dit recept een absolute winnaar ;-).

Geen recensies

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Verwarm de Airfryer XXL op 160 graden
Stap voltooid.
2.

Lekker mixen

Meng de vloeibare ingrediënten in de blender of in de keukenmachine. Dus de kokosolie, magere melk, agave siroop en de eieren. Meng ook de vaste ingrediënten door elkaar in de beslagkom. Dus het speltmeel, de havermout, kokos, bakpoeder en kaneel. Meng vervolgens de twee door elkaar, maar roer niet te lang. Meng als laatste de frambozen (of ander rood fruit naar keuze) luchtig door.
Stap voltooid.
3.

Vormpjes vullen

Giet het beslag in de cupcake vormpjes. Ik gebruikte voor de foto een hartjesvorm, maar je met het beslag kun je 12 vormpjes vullen.
Stap voltooid.
4.

Airfryen maar!

Plaats de cupcake vormpjes in je Airfryer en bak ze in 25 minuten op 160 graden af. Om te checken of ze helemaal gaar zijn prik je met een sate prikker in een van de vormpjes. Komt de prikker er (redelijk) droog uit dan zijn ze klaar :-)
Stap voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *