Forelcuisine met krieltjes

Forelcuisine met krieltjes uit de Airfryer, een recept zonder pakjes en zakjes maar wel hartstikke lekker! Dit recept is voor twee personen en je kunt gelijk aan tafel, het is namelijk een volwaardige hoofdmaaltijd. Doordat we in dit gerecht gerookte forel gebruiken mag je dit recept ook lekker maken als je zwanger bent. Je mag dan namelijk gerookte vissoorten (zalm, forel, haringfilet) mits je het goed verhit. Serveer bij dit gerecht een lichte groene salade, daarmee maak je het helemaal af!

Vette vis, een keer per week

Forelcuisine met krieltjes is, de naam zegt het al, gemaakt met gerookte forelfilet. Forel behoort tot de vette vissoorten en is daarom heel geschikt in een gezond eetpatroon. Door 1 keer per week vis te eten krijg je veel gunstige vetzuren (omega 3) binnen en dat is dan weer goed om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Airfryen zonder pakjes en zakjes

Natuurlijk is het af en toe eens handig om een kant-en-klare maaltijd te kiezen. Zelf ben ik er niet zo’n groot fan van omdat ik dan vaak veel op de smaak heb aan te merken. Ik geniet niet zo van een kant en klare maaltijd als dat ik proef dat ik er zelf voor in de keuken heb gestaan. Een maaltijd pakket zoals je ze tegenwoordig in de supermarkt ziet liggen kunnen vaak wel een oplossing zijn. Je hoeft niet door de hele supermarkt, kookt met veelal verse ingrediΓ«nten en je kunt zelf dingen weglaten of toevoegen naar smaak.

De kant en klare viscuisines uit het vriesvak ken je misschien ook wel: maar als je een beetje doorwerkt staat dit recept in ongeveer dezelfde tijd op tafel. Dan weet je precies wat er op je bord ligt en kun je er, omdat je er even wat tijd aan aandacht in gestopt hebt nog meer van genieten. Eet smakelijk!

Geen recensies

IngrediΓ«nten

Pas portie(s) aan
125 gram forelfilet (gerookt)
1 rode paprika
10 cherry tomaatjes
1 bol mozzarella
2 el magere kwark
1 tl oregano
snuf zwarte peper
naar smaak parmezaanse kaas
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL - 30 minuten
Bakaccessoire voor in de Airfryer check in onze webshop!
Een mengkom

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Warm de Airfryer alvast voor op 180 graden. Meng de krieltjes met een tl olie en wanneer de Aifryer op temperatuur zet je de krieltjes er 12 minuten in.
Stap voltooid.
2.

Snijden en mixen

Snij vervolgens de rode paprika in kleine blokjes, de bol mozzarella in kleine stukjes, maak partjes van de cherrytomaatjes en mix alle ingrediΓ«nten in een mengkom. Voeg de 2 eetlepels kwark toe, de oregano en breng op smaak met een beetje peper. Wij gebruiken geen zout in dit recept want de gerookte forelfilet is al vrij zout van smaak.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Neem de krieltjes uit de Airfryer en besprenkel met de topping van de groenten, mozzarella en kwark. Rasp vervolgens nog wat Parmezaanse smaak naar smaak over het geheel. Zet de Airfryer nog 8 minuten op 180 graden. Daarna kunnen jullie aan tafel, eet smakelijk!
Stap voltooid.