Eiwitrijke cheesecake met bosbessen

45 minuten - 180 graden

super easy

4

De bereiding van deze eiwitrijke cheesecake met bosbessen is super snel gedaan. Het is ook een van onze meest makkelijke recepten die wij hebben gemaakt. Je moet alleen wel wat geduld hebben tijdens het Airfry’en want hij moet er maar liefst 45 minuten in. Daarna heeft de cheesecake nog tijd om af te koelen. Dus trek daar zeker nog wat extra tijd voor uit.

Daarnaast is deze eiwitrijke cheesecake perfect voor de sporters onder ons. Een portie (1/4 deel van de cake) bevat namelijk maar liefst meer dan 20 gram eiwit. Als sporter heeft je lichaam meer behoefte aan eiwitten omdat eiwitten zorgen voor spierherstel en spieropbouw. Grote kans dat jouw spierpijn een stuk minder is als je genoeg eiwitten op een dag binnen krijgt. Ook voor niet-sporters zijn eiwitten belangrijk, echter heb je als niet-sporter minder eiwitten nodig dan wanneer je wel actief sport.

Het kiezen van de basissmaak

Voor deze eiwitrijke cheesecake met bosbessen hebben wij als basissmaak gekozen voor witte chocoladesmaak. De whey en de Stevia smaakdruppels hebben witte chocoladesmaak. Maar je kunt ook kiezen om in plaats van naturel kwark, Optimel Griekse stijl yoghurt met vanillesmaak of Lindahl kvarg vanille te gebruiken. De witte chocolade whey vervang je dan voor vanille whey. Met andere smaken hebben wij dit recept niet getest maar als je zelf gaat experimenteren laat ons dan vooral weten wat ook een lekkere combinatie is. De bosbessen kun je ook vervangen voor frambozen, stukjes aardbei of bosvruchten.

Handige bakvorm

Voor dit recept maken wij gebruik van een van onze meest favoriete bakvorm. Deze bakvorm heeft namelijk een losse bodem waardoor je de taart of cake super makkelijk uit de vorm kunt halen.

Ben jij onze nieuwe Airfryer-vriend(in)?

Heb je dit recept gemaakt of een lekkere variatie erop? Deel ‘m dan op social media en gebruik #GezondeAirfryerRecepten en/of tag ons @GezondeAirfryerRecepten zodat we jouw recept niet kunnen missen. Wie weet zie je je creatie dan voorbij komen op onze social media!

Je kunt ons vinden op: FacebookInstagramPinterest & YouTube

 

Dit recept is goed voor 4 porties. Onderstaande voedingswaarden zijn per portie.

 

Samenvatting
recipe image
Receptnaam
Eiwitrijke cheesecake met bosbessen
Author Name
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Airfryertijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
375 gram magere kwark naturel
70 ml water
50 gram havermout
40 gram whey (eiwit) poeder Wij hebben witte chocolade whey gebruikt maar je kan ook vanille whey gebruiken.
1 ei
1 ei-eiwit
100 gram bosbessen
Naar smaak: stevia smaakdruppels Wij hebben gekozen voor witte chocolade smaak. Maar je kunt ook een andere smaak kiezen.
Benodigdheden
Airfryer - 45 minuten
Bakvorm Bekijk onze handige bakvorm in de webshop.
Eventueel een spatdeksel

Voedingswaarde

168 Kcal
14,2g koolhydraten
6,4g waarvan suikers
20,7g eiwitten
2,8g vetten
1g waarvan verz. vet

Bereidingswijze

1.

Bodem maken

Meng de whey (eiwit) poeder met de havermout en het water. Bekleed de bakvorm met bakpapier en voeg het mengsel toe. Duw de bodem goed aan.
Stap voltooid.
2.

Vulling maken

Meng de kwark samen met het ei en het ei-eiwit en de stevia druppels. Voeg als laatste de bosbessen toe. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem in de Airfryer. Je kunt een spatreksel gebruiken om te voorkomen dat de bovenkant te hard gaart.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Bak de cheesecake af in 45 minuten op 175 graden. Laat hem daarna een uurtje afkoelen en zet hem vervolgens nog een uurtje in de koelkast. Koud is hij namelijk echt het lekkerste. Eet smakelijk!
Stap voltooid.