Bananencashewcake uit de Airfryer

Bananencashewcake uit de Airfryer is heerlijk als gezond tussendoortje én is makkelijk mee te nemen voor onderweg. Deze Bananencashewcake uit de Airfryer is heel eenvoudig te bereiden en kan daarom bijna niet mislukken. Je kunt ongeveer 10 repen uit de cake snijden, die je per stuk verpakt kunt invriezen. Je hebt dan voor ongeveer 10 dagen een gezond tussendoortje in huis! Handig voor als je een drukke week hebt maar toch gezond wilt snacken.

Zijn noten dan niet hartstikke vet?

Het klopt dat noten in verhouding meer vet bevatten. Wanneer we voor vetten kiezen zijn de onverzadigde vetten de gezondste keuze. In deze Bananencashewcake uit de Airfryer vind je vooral de onverzadigde vetten terug, een verstandige keuze als tussendoortje dus! Onverzadigd vet vind je nog meer terug in bijvoorbeeld halvarine, avocado, vette vis zoals haring, makreel of zalm en dus in noten. In dit recept gebruiken we maar 65 gram cashewnoten voor ongeveer 10 repen, dat valt qua vetten dus heel erg mee! Dit recept past uitstekend in een gezonde levensstijl, en door juist voor een lekker tussendoortje uit de Airfryer te kiezen voorkom je dat je op een later moment wel naar een ongezonde snack grijpt ;-).

Vervangen van ingrediënten

Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet van cashewnoten houdt, of dat je ze niet in huis hebt. Je kunt de cashewnoten prima vervangen door bijvoorbeeld amandelen, pecannoten of een handje ongezouten notenmix. Het is maar net wat je lekker vindt, maar door noten toe te voegen krijg je wel die lekkere ‘bite‘.

Geen recensies

Ingrediënten

Pas portie(s) aan
120 gram amandelmeel
100 gram volkorenspeltmeel
65 gram agavesiroop
65 gram cashewnoten
2 tl bakpoeder
2 eieren
4 kleine bananen
Benodigdheden
Philips Airfryer XXL - 35 minuten
Een bakvorm (of springvorm) die in het mandje van de Airfryer past;
Een beslagkom om alles te mengen of een blender

Bereidingswijze

1.

Opwarmen

Zet voordat je met het maken van het recept begint alvast je Airfryer aan op 160 graden. Dit is een lekker snel recept en dus kan je Airfryer alvast even opwarmen terwijl jij begint.
Stap voltooid.
2.

Lekker mixen

Meng alle ingrediënten in een blender, of als je geen blender hebt in een beslagkom. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, let erop dat wanneer je een beslagkom gebruikt je de banaan goed fijn prakt. Vet vervolgens de bakvorm in met een dun laagje boter of wat bakspray. Giet vervolgens het beslag gelijkmatig in de bakvorm.
Stap voltooid.
3.

Airfryen maar!

Bak de Bananencashewcake in 35 minuten op 160 graden af. Happy snacking ;-)
Stap voltooid.