Volkoren lasagne met gerookte zalm

Benodigdheden

Voor 1 persoon

Airfryer: 180 graden, 25 minuten. Ovenbestendig bakje of schaaltje van 15 bij 15cm.

Ingrediënten

  • 50 gram gesneden andijvie
  • 100 gram courgette
  • 50 gram cherrytomaatjes (5 stuks)
  • 50 gram gerookte zalmfilet
  • 40 gram volkoren lasagnebladen
  • 50 gram zuivelspread bieslook light
  • 100 gram gezeefde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • 20 gram (geraspte) kaas
  • 1 tl Italiaanse kruidenmix

Tip van Cynthia

Liever koolhydraatarme lasagne? Vervang de lasagne bladen door courgette:

Snij de courgette in lange dunne plakken. Leg ze op een velletje keukenrol zodat het het meeste vocht uit de courgette wordt getrokken.  Volg de stappen van het recept maar leg plakken courgette neer in plaats van stukjes lasagne blad.

Dit gerecht kun je ook voor 2-3 personen maken. Verdubbel de ingrediënten en gebruik een grotere overschaal of het bak accessoire.

Aan de slag

  1. Meng 100 gram tomatensaus met de zuivelspread en italiaanse kruiden;
  2. Snij de courgette in kleine blokjes, en snij de cherrytomaatjes in 4 partjes;
  3. Voeg de courgette, tomaatjes en andijvie toe aan de saus van stap 1;
  4. Breek de lasagnebladen in stukken van ongeveer 2-3 cm;
  5. Verwarm de Airfryer op 180 graden;
  6. Vet het ovenschaaltje in met olijfolie;
  7. Bedek de bodem met saus, bedek achtereenvolgens met stukjes lasagneblad;
  8. Daarover leg je een laagje saus met stukjes gerooktezalm en bedek dit weer met stukjes lasagneblad;
  9. Herhaal stap 7 tot alle lasagne bladen op zijn;
  10. Als laatste bedek je het gerecht met saus en tot je dit met (geraspte) kaas;
  11. Zet het gerecht 25 minuten in de Airfryer;
  12. Eet smakelijk!

 

 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Gmail
  • Afdrukken

Pin It on Pinterest

Share This