Marokkaanse couscous salade met Has-el-Hanout kip

Gezonde Recepten

Benodigdheden

  • Airfryer XXL: 160 graden, 20 min totaal;
  • Philips grillkit voor de Airfryer;
  • Philips bakaccessoire (voor als je de couscous in je Airfryer wilt garen), anders een pan
  • Beslagkom om de kip in te marineren

Ingrediënten voor 2 personen

Voor de salade

  • 150 gram couscous
  • 1 el Ras-el-hanout
  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • 3/4 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 200 gram cherrytomaatjes 
  • handvol spinazie
  • verse basilicum (ongeveer 3 takjes)
  • 2 el olijfolie 
  • 50 gram amandelen

Voor de kip

  • 300 gram kippendijen
  • 3 el Ras-el-hanout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el archideolie

Tip van Bente

    Ik gebruikte nu abrikozenjam om de appeltaart te zoeten, maar je kunt ook kiezen voor stukjes dadel. 

Aan de slag

  1. Verwarm de Airfryer op 160 graden;
  2. Je kunt ervoor kiezen de couscous in je Airfryer te garen, doe dan de couscous in het bakaccessoire, voeg de couscous toe, vul af zodat de couscous net een laagje onder water staat en gaar af in 15 minuten op 170 graden;
  3. Kook de couscous anders af zoals op de verpakking staat;
  4. Roer wanneer de couscous klaar is er 1 eetlepel ras-el-hanout door en laat afkoelen
  5. Spoel de kikkererwten af, snij de komkommer in plakjes en snipper een half rood uitje; 
  6. Halveer de cherrytomaatjes en snij ongeveer een handvol spinazie in grove stukken; 
  7. Snij de blaadjes van ongeveer 3 takjes basilicum klein en mix alles (5,6 en 7) in een grote kom;
  8. Vervolgens ga je met de kippendijen aan de slag, deze snij je in grove stukken en marineer je met de ingrediënten voor de kip; 
  9. Laat de kip even in de marinade staan en plaats alvast de grillkit in je Airfryer mandje; 
  10. Doe vervolgens de kip 20 minuten op 160 graden in je Airfryer; 
  11. In de tijd dat de kip gaar wordt kun je alle ingrediënten voor de salade mixen met de afgekoelde couscous; 
  12. Na 20 minuten drapeer je de kip over je salade en garneer af met de amandelen. 

Bon appetit!

 

 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Gmail
  • Afdrukken
  • Facebook
  • Pinterest
  • Gmail
  • Afdrukken
Recept van: Bente
FOODIE - DOL OP HARTIG - HOUDT VAN LEKKER EN GEZOND - KOOKT VOLGENS SCHIJF VAN VIJF EN NIET UIT PAKJES - VIND DAT ETEN VOORAL LEKKER MOET ZIJN ,,Mijn recepten zijn gemakkelijk en moeten bovenal lekker zijn. Ik hou er niet van om grammen af te wegen maar tel liever in scheppen ;-). Om mijn recepten eenvoudig te houden kom ik er niet onderuit om te moeten afwegen maar je zult me nooit zien koken uit pakjes. Mijn recepten zijn voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt maar waarbij calorieën tellen geen absolute must is.”

De nieuwste recepten

Frisse ananascake

ananas | cake | Glutenvrij | TaartBenodigdheden Airfryer XXL: 160 graden, 30 minuten Bakvorm ± 20cm Airfryer snackdeksel optioneel Ingrediënten 150 gram ananas 100 gram magere kwark 1 (biologisch) ei 10 ml citroensap 2 bananen 150 gram amandelmeel 1 tl bakpoeder...

Pin It on Pinterest

Share This