Hartige taart van tomaten en courgettini

Gezonde Recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 3 Roma tomaten
  • 1 kleine courgette
  • Bladerdeeg, vier plakjes
  • 1 ei
  • 50 gram 30+ kaas (geraspt)
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 tl walnoot ricotta pesto
  • zwarte peper
  • snuf zout

Tip van Bente

    Een hartige taart is altijd handig voor feestjes of wanneer je een borrel geeft, je kunt ‘m namelijk van tevoren al maken! Je kunt in dit gerecht de walnoot ricotta pesto ook vervangen door groene pesto. 

Aan de slag

  1. Verwarm de Airfryer op 160 graden;
  2. Haal de vier plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien;
  3. Was en snij de tomaten in stukjes en doe in de beslagkom;
  4. Was de courgette, haal de uiteinden er vanaf en snij doormidden; 
  5. Haal de twee helften van de courgette door de Philips Spiralizer zodat je dunne slierten krijgt;
  6. Als je geen Spiralizer hebt dan kun je de courgette ook in kleine blokjes snijden;
  7. Voeg de courgette toe aan de beslagkom;
  8. Voeg nu 2 theelepels walnoot ricotta pesto toe, snij de basilicumblaadjes fijn, voegt toe en mix het geheel;
  9. Breng op smaak met wat peper en zout;
  10. Leg de vier plakken bladerdeeg als een vierkant en duw de uiteindjes wat aan zodat er één groot oppervlakte ontstaat;
  11. Spray de ovenvaste schaal wat in met bakspray;
  12. Leg de bladerdeeg over de ovenschaal en zorg dat de randen bedekt zijn; 
  13. Voeg vervolgens het tomaten-courgette mengsel toe; 
  14. Kluts een ei en giet langzaam over het tomaten-courgette mengsel;
  15. Garneer de taart af met een handje geraspte kaas en zet vervolgens 20 minuten op 160 graden in de Airfryer;
  16. Controleer na 20 minuten de taart en laat nog 15 minuten op 150 graden afgaren. 

Eet smakelijk!

 

  • Facebook
  • Pinterest
  • Gmail
  • Afdrukken
  • Facebook
  • Pinterest
  • Gmail
  • Afdrukken
Recept van: Bente
FOODIE - DOL OP HARTIG - HOUDT VAN LEKKER EN GEZOND - KOOKT VOLGENS SCHIJF VAN VIJF EN NIET UIT PAKJES - VIND DAT ETEN VOORAL LEKKER MOET ZIJN ,,Mijn recepten zijn gemakkelijk en moeten bovenal lekker zijn. Ik hou er niet van om grammen af te wegen maar tel liever in scheppen ;-). Om mijn recepten eenvoudig te houden kom ik er niet onderuit om te moeten afwegen maar je zult me nooit zien koken uit pakjes. Mijn recepten zijn voor iedereen die van lekker en gezond eten houdt maar waarbij calorieën tellen geen absolute must is.”

De nieuwste recepten

Frisse ananascake

ananas | cake | Glutenvrij | TaartBenodigdheden Airfryer XXL: 160 graden, 30 minuten Bakvorm ± 20cm Airfryer snackdeksel optioneel Ingrediënten 150 gram ananas 100 gram magere kwark 1 (biologisch) ei 10 ml citroensap 2 bananen 150 gram amandelmeel 1 tl bakpoeder...

Pin It on Pinterest

Share This